nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Sverige och Finland kopplas ihop

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap skiver avtal med sin finska motsvarighet om att koppla ihop radiokommunikation för samhällsviktig verksamhet.

  • Artikel annons 1

Sverige och Finland samarbetar över gränserna när det gäller samhällsviktig radiokommunikation. Det står klart efter att Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har skrivit ett avtal med finska motsvarigheten Erillosverkot om att bygga ihop kommunikationssystemet Rakel med finska Virve.

− Det här är ett konkret sätt att visa hur vi samarbetar i de nordiska länderna för att stärka den gemensamma förmågan att hantera och förebygga olyckor, allvarliga händelser och kriser, säger Anita Galin, projektledare för sammankopplingen på MSB i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är Rakel även sammankopplat med norska Nödnett i ett liknande projekt. I framtiden hoppas man kunna ha trepartssamtal mellan Sverige, Norge och Finland. Arbetet kommer påbörja i år och själva sammankopplingen hoppas man kunna genomföra under 2018.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

Därför tog Regina Donato Dahlström nya chefsjobbet

Hon var vd för Halebop – nu lämnar Regina Donato Dahlström Telia för att bli ny affärsområdeschef för IP-Only Enterprise.
– Jag är extremt stolt och extremt taggad över att få ta den här företagsaffären till nästa nivå, säger hon till Telekom idag.

  • Annons 4