nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

T-Mobile tänker nytt om mobilnummer

Amerikanska teleoperatören har gått över till kontobaserade telefonnummer, vilket öppnar upp för nya möjligheter.

  • Artikel annons 1

Amerikanska telekomoperataören T-Mobile ska förändra hur telefonnummer fungerar. I dagarna presenterade företaget sin nya satsning ”Digits”, som ska inledas den 31 maj.

Med Digits har T-Mobile tänkt nytt kring telefonnummer och istället gjort dem kontobaserade snarare än sim-baserade. Det innebär att en användare, istället för att ha ett simkort, loggar in med sitt nummer.

Möjligheterna med det nya systemet är många. Enligt T-Mobile ska det bland annat göra det möjligt att ha samma nummer på flera olika enheter och även tvärtom, att ha flera nummer på samma enhet utan att behöva krångla med simkort. T-Mobile själva framhäver möjligheten att koppla samma nummer till flera olika personers enheter, så att om man ringer numret så kan vem som helst svara av de som delar nummer.

Det nya systemet är gratis för existerande T-Mobileanvändare och kunder kan då få ett extra telefonnummer mot en summa om tio dollar eller fem dollar i månaden.

  • Annons 3

Fler nyheter

Här i labbet skapas Jabra-ljudet

Jabras motto är att vara ledande inom ljud. Telekom idag har besökt koncernens ljudlabb där framtidens produkter forskas fram – och vi har fått känna på både absolut tysthet och massiva störningsljud.

  • Annons 4

EQT:s nya spelare siktar på topp-platsen

IP Only Enterprise är en ny toppspelare på företagsmarknaden. Målet för sammanslagningen mellan IP Only och DGC: att passera Telia i nya marknadsandelar. Telekom idag träffade bolaget för att höra hur det ska gå till.