nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

T-Mobile tänker nytt om mobilnummer

Amerikanska teleoperatören har gått över till kontobaserade telefonnummer, vilket öppnar upp för nya möjligheter.

  • Artikel annons 1

Amerikanska telekomoperataören T-Mobile ska förändra hur telefonnummer fungerar. I dagarna presenterade företaget sin nya satsning ”Digits”, som ska inledas den 31 maj.

Med Digits har T-Mobile tänkt nytt kring telefonnummer och istället gjort dem kontobaserade snarare än sim-baserade. Det innebär att en användare, istället för att ha ett simkort, loggar in med sitt nummer.

Möjligheterna med det nya systemet är många. Enligt T-Mobile ska det bland annat göra det möjligt att ha samma nummer på flera olika enheter och även tvärtom, att ha flera nummer på samma enhet utan att behöva krångla med simkort. T-Mobile själva framhäver möjligheten att koppla samma nummer till flera olika personers enheter, så att om man ringer numret så kan vem som helst svara av de som delar nummer.

Det nya systemet är gratis för existerande T-Mobileanvändare och kunder kan då få ett extra telefonnummer mot en summa om tio dollar eller fem dollar i månaden.

  • Annons 3

Fler nyheter

Får miljonkontrakt för smart IoT-lösning

Snart kommer offentliga toaletter att vara uppkopplade. Finska IoT-tillverkaren Haltian har fått miljonorder för över 100 000 enheter.
Deras lösning ska spara pengar och påverka vilka shoppingcentrum vi väljer.

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här