nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Tålig LG med assistent

LG-G6-Features

Under MVC i Barcelona lanserar LG G6 som årets flaggskepp och lyckas sticka ut från mängden tack vare en namnkunnig assistent.

  • Artikel annons 1

Målet med nya flaggskeppet G6 har enligt LG varit att utveckla en smartphone som är enkel att hantera i en hand samtidigt som den har en stor skärm. I och med detta har LG tagit fram en 18:9-skärm på 5,7 tum som alltså är dubbelt så hög som den är bred. Man har även passat på att runda av skärmens kanter så att den numera följer mobilens former och dessutom täcker fyra femtedelar av framsidan. I och med den rundade formen menar LG att mobilen av metall och glas är deras tåligaste någonsin, vilket förstärks av att det även är den första i G-serien som är ip68-kapslad.

Om vi bortser från lite uppgraderad och förbättrad kamerateknologi jämfört med G5 så sticker LGs flaggskepp ut lite grann bland konkurrenterna tack vare Google Assistant. Den digitala assistenten har hittills bara varit tillgänglig för Googles egna Pixel-telefoner men kommer nu alltså färdig förpackad i G6.

Inuti skalet hittar vi ett batteri på hyfsade 3 300 mAh som ska kunna laddas från 0 till 100 procent på 96 minuter. På grund av det damm- och vattentäta chassit har dock LG valt att göra batterilösningen icke löstagbar. Valet av Qualcomm Snapdragon 821 istället för den vassare 835 ska enligt LG vara att 821 passade bättre till designen och ska därför också göra G6 mer stabil och tillförlitlig.

Cirkapris och lanseringsdatum i Europa är i skrivande stund inte spikat.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

  • Annons 4

Risk för missnöje när nätverket inte testas innan köp

Krönika

Vi har väl alla gått och letat efter täckning eller varit med om att Skypesamtalet hackar och bryts? När arbetsplatsens trådlösa nätverk inte längre klarar uppgiften är det oftast en uppgradering till modernare teknik som är lösningen. Men hur tar man reda på vilken utrustning som behövs för att möta behoven? Alla leverantörer kan idag […]

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här