nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Tålig LG med assistent

Under MVC i Barcelona lanserar LG G6 som årets flaggskepp och lyckas sticka ut från mängden tack vare en namnkunnig assistent.

  • Artikel annons 1

Målet med nya flaggskeppet G6 har enligt LG varit att utveckla en smartphone som är enkel att hantera i en hand samtidigt som den har en stor skärm. I och med detta har LG tagit fram en 18:9-skärm på 5,7 tum som alltså är dubbelt så hög som den är bred. Man har även passat på att runda av skärmens kanter så att den numera följer mobilens former och dessutom täcker fyra femtedelar av framsidan. I och med den rundade formen menar LG att mobilen av metall och glas är deras tåligaste någonsin, vilket förstärks av att det även är den första i G-serien som är ip68-kapslad.

Om vi bortser från lite uppgraderad och förbättrad kamerateknologi jämfört med G5 så sticker LGs flaggskepp ut lite grann bland konkurrenterna tack vare Google Assistant. Den digitala assistenten har hittills bara varit tillgänglig för Googles egna Pixel-telefoner men kommer nu alltså färdig förpackad i G6.

Inuti skalet hittar vi ett batteri på hyfsade 3 300 mAh som ska kunna laddas från 0 till 100 procent på 96 minuter. På grund av det damm- och vattentäta chassit har dock LG valt att göra batterilösningen icke löstagbar. Valet av Qualcomm Snapdragon 821 istället för den vassare 835 ska enligt LG vara att 821 passade bättre till designen och ska därför också göra G6 mer stabil och tillförlitlig.

Cirkapris och lanseringsdatum i Europa är i skrivande stund inte spikat.

  • Annons 3

Fler nyheter

Länderna med snabbast bredband

Norge har det snabbaste mobila bredbandet och i Singapore är nedladdningshastigheten på fasta bredband överlägset, medan Sverige finns med på topp 10. Det visar en sammanställning från Ookla.

  • Annons 4

IOT-nät över hela landet

Telekomoperatören Orange Belgium har annonserat utrullningen av ett landsomfattande iot-nätverk som går under namnet ”Mobile IoT”.

Lösenord snart historia

Över 10 miljoner britter använder idag fingeravtryck för att låsa upp mobilen och enligt Researchföretaget Deloitte är trenden tydlig – lösenord kommer snart inte att behövas.

De byggde Tele2:s nya meddelandetjänst

Infobip, en telekomutvecklare från Kroatien, har levererat Tele2:s nya plattform för meddelanden för företagskunder i Sverige. Telekom idag fick en pratstund med Andrej Cukon, Sverigechef för Infobip.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här