nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Tangoe byter ägare – slås ihop med Asentinel

Efter berg- och dalbanan på tem-marknaden köps nu Tangoe upp av Marlin Equity Group. Med det inleds en stor sammanslagning med Asentinel.

  • Artikel annons 1

Tem-aktören Tangoe verkar nu få se sitt slut. Nu köps bolaget upp av Marlin Equity Group för att slås ihop med Asentinel. Tangoe har genom åren varit en stor aktör inom telecom expense management (TEM), till en början genom att ett stort antal uppköp av andra bolag, men efter att Tangoe gick offentligt på börsmarknaden har företaget åkt berg- och dalbana under åren.

När företaget börsnoterades såldes aktierna inledningsvis för 11 dollar per aktie och till en början gick företaget som tåget och hade en toppnotering på 25 dollar per aktie 2011. Därefter har värdet sjunkit som en sten och enligt nyhetssidan Nojitter betalar Marlin Equity Group 6,50 dollar per aktie i uppköpet.

Själva uppköpet beräknas vara klart under sommaren och efter sammanslagningen kommer Tangoes nuvarande vd, Jim Foy, även bli ny vd för det sammanslagna bolaget.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här