nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Tangoe byter ägare – slås ihop med Asentinel

Efter berg- och dalbanan på tem-marknaden köps nu Tangoe upp av Marlin Equity Group. Med det inleds en stor sammanslagning med Asentinel.

  • Artikel annons 1

Tem-aktören Tangoe verkar nu få se sitt slut. Nu köps bolaget upp av Marlin Equity Group för att slås ihop med Asentinel. Tangoe har genom åren varit en stor aktör inom telecom expense management (TEM), till en början genom att ett stort antal uppköp av andra bolag, men efter att Tangoe gick offentligt på börsmarknaden har företaget åkt berg- och dalbana under åren.

När företaget börsnoterades såldes aktierna inledningsvis för 11 dollar per aktie och till en början gick företaget som tåget och hade en toppnotering på 25 dollar per aktie 2011. Därefter har värdet sjunkit som en sten och enligt nyhetssidan Nojitter betalar Marlin Equity Group 6,50 dollar per aktie i uppköpet.

Själva uppköpet beräknas vara klart under sommaren och efter sammanslagningen kommer Tangoes nuvarande vd, Jim Foy, även bli ny vd för det sammanslagna bolaget.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

EQT:s nya spelare siktar på topp-platsen

IP Only Enterprise är en ny toppspelare på företagsmarknaden. Målet för sammanslagningen mellan IP Only och DGC: att passera Telia i nya marknadsandelar. Telekom idag träffade bolaget för att höra hur det ska gå till.

  • Annons 4