nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

TDC köper Viridis IT

Ett tjänsteutbud som tar TDC längre in på den viktiga marknaden för it- och systemintegration tillsammans med spetskompetens inom molntjänster är det som lockat operatören att köpa Viridis IT.

  • Artikel annons 1

– Viridis IT:s tillväxt har varit imponerande och med våra kunder och produktportfölj finns alla möjligheter för den att fortsätta, säger Erik Heilborn, vd för TDC Sverige.

– Viridis IT:s tillväxt har varit imponerande och med våra kunder och produktportfölj finns alla möjligheter för den att fortsätta, säger Erik Heilborn, vd för TDC Sverige.

Med 43 anställda och en omsättning 2013 på 52 miljoner kronor är Viridis IT en dvärg jämför med TDC Sverige som under samma år omsatte 2,7 miljarder kronor. Men tillväxten har varit stadigt stark under flera år i följd och det är ett viktigt och strategiskt köp för operatören. Marknaderna för it och telekom smälter samman allt mer och TDC har en tydligt uttalad strategi att de ska vara en helhetsleverantör till stora och medelstora organisationer.

– Vi vill beskriva oss som det integrerade kommunikationsbolaget som också kan leverera it-tjänster och med köpet av Viridis stärker vi inte bara vår position i förhållande till Telia utan närmar oss också it-bolagen och systemintegratörerna, säger TDC:s vd Erik Heilborn till Telekom idag.

Ti: Vad tillför köpet som inte redan finns inom TDC?

– De har specifik kompetens när det gäller molntjänster och virtualisering tillsammans med ett heltäckande managed servicekoncept. Affären tillför också ett antal kompetenta konsulter tillsammans med viktiga partnerskap med bland annat Citrix, Vmware och Microsoft. Inte minst tillför köpet också ett managementteam som vi har stort förtroende för. Lika viktigt är att Viridis nu får tillgång till hela TDC:s kundstock.

Ti: Vilka förändringar i TDC:s tjänsteutbud kommer köpet att innebära?

– Bolagen kompletterar varandra väldigt bra. Tidigare har vi erbjudit tjänster för datacenter i begränsad skala, nu blir vi heltäckande. Datacenter och virtualisering hänger bra ihop med våra styrkor inom lan och wan. Vi passar in en pusselbit som har saknats.

Ti: Ska Viridis fortsätta att vara en separat verksamhet med eget varumärke?

– Initialt nu den första oktober fortsätter de som ett eget bolag men över tid kommer vi att organisera in dem i TDC som ett eget affärsområde. Däremot är det viktigt att vi snabbt får igång arbetet med att dela kompetens och kundstockar. I någon utsträckning kan delar av befintlig verksamhet inom TDC på sikt också komma att flytta över till det nya affärsområdet.

Ti: Kommer köpet att medföra rationaliseringar i verksamheten?

– TDC är ett företag som alltid tittar efter rationaliseringar, men det här är inget rationaliseringscase utan ett kompletterande köp.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Luleå bygger testmiljö för 5g

Snart ska Luleå få 5g. Stadens universitet kommer tillsammans med bland annat Telia och Ericsson bygga en testmiljö.
– Vi är upprymda över att få en av de första 5g-installationerna i Sverige, säger projektledaren Karl Andersson.