nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

TDC lämnar Tele2 för Telia

[UPPDATERAT] TDC har nu på morgonen bekräftat att de tecknat avtal om att bli virtuell operatör i Telias nät. TDC lämnar nu alltså Tele2.

  • Artikel annons 1

Avtalet mellan TDC och Tele2 sträcker sig över fyra år.

– Vårt befintliga avtal går ut 31 december i år, och vi har haft diskussioner med de olika aktörerna på marknaden. Vi är glada att kunna teckna avtal med Telia. Utan att göra några jämförelser i övrigt kan vi konstatera att Telia har väldigt hög kvalitet på sitt nät och bra täckning vilket är viktigt för oss och våra kunder, säger TDC:s Sverige-vd Erik Heilborn. Avtalet skrevs under förra veckan, och redan nu påbörjas arbetet för att TDC ska ta plats i Telias nät istället.

–Det tekniska projektet börjar omedelbart, för att vi successivt från andra halvåret skall kunna börja implementera över Telia. Vi kommer göra det så fort det går, med respekt för att vi skall ha kvalitet i projektet och minimalt med störningar, säger Erik Heilborn.

Ti har tidigare rapporterat att det funnits en oenighet mellan Tele2 och TDC vad gäller villkoren för samarbetet. Idag menar Tele2 att de redan tidigt gjort klart att de inte haft för avsikt att förlänga avtalet, eftersom det inte passade in i företagets framtidsplaner.

–  Det samarbetsavtal vi haft med TDC har vi inte haft för avsikt att förlänga efter att det gått ut vid årsskifte 2015/2016, det har vi varit öppna med redan under 2014. Det var länge ett bra samarbete men som inte längre med tiden passade vår strategiska inriktning på området företagsmarknaden, säger Tele2 Sveriges presschef Oliver Carrà i en skriftlig kommentar till Telekom i dag.

Angående det tidigare samarbetet med Tele2 säger TDC:s Erik Heilborn så här:

– Vi har haft ett bra samarbete med Tele2, men med det sagt är vi också glada att teckna avtal med Telia. Det är två bra företag.

Ti: Finns det nya, starkare, försäljningsargument för er del mot exempelvis offentlig sektor med det nya avtalet?

– Isolerat kan vi konstatera att Telia har väldigt hög täckning i sina nät. Bland våra kunder finns det professionella användare med höga krav, flera är i städer eller platser ute på landsbygden, och inom offentlig sektor finns det enheter som har höga krav på täckning, säger Erik Heilborn.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Luleå bygger testmiljö för 5g

Snart ska Luleå få 5g. Stadens universitet kommer tillsammans med bland annat Telia och Ericsson bygga en testmiljö.
– Vi är upprymda över att få en av de första 5g-installationerna i Sverige, säger projektledaren Karl Andersson.