nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

TDC ska bli en del av Tele2-familjen

Telekom idag lyckades få en pratstund med Samuel Skott, vd för Tele2 Sverige, om hur det blir nu när TDC-affären är i hamn.

Samuel Skott, vd för Tele2 Sverige
  • Artikel annons 1

Vad händer med de anställda hos TDC nu när uppköpet är klart?

– Formellt är det ett uppköp men i praktiken handlar det om en sammanslagning. Vi ska skapa ett gemensamt team och de anställda hos TDC kommer bli en del av Tele2-familjen, förklarar Samuel Skott, vd för Tele 2 Sverige.

Han tycker det är viktigt att påpeka att det inte kommer att bli några uppsägningar i samband med överflyttningen, men att de kan förvänta sig att besparingar kommer kunna göras där det eventuellt finns dubbla tjänster i båda företagen, exakt hur och när detta kommer att ske är beroende av integrationsarbetet.

Gäller det ledningsgruppen hos TDC också?

– Ja, absolut. De kommer alla vara viktiga för det kommande arbetet med att integrera alla delarna.

När det gäller överflyttning av kunder från TDC till Tele2 menar Samuel Skott att det ännu inte finns något exakt datum utan att det snarare kommer att handla om en lång process.

– Det kommer sannolikt handla om flera år. Men det är inget som är bråttom eller ska stressas fram. Vårt fokus ligger på att våra kunder fortsätter vara nöjda med våra tjänster.

Enligt Samuel Skott kommer sammanslagningen av de två företagen på sikt betyda att de kan erbjuda bredare och fler tjänster. Till exempel har TDC mycket kunskaper om it som tillsammans med den mobila tekniken hos Tele2 kan bli intressanta lösningar.

– Tele2 och TDC kompletterar varandra mycket bra. Men just nu handlar det om business as usual för bästa möjliga kundnytta, avslutar Samuel Skott.

  • Annons 3

Fler nyheter

Box presenterar ny tjänst

Lagra din data var du vill – utan att det påverkar användarupplevelsen. Nu har molnföretaget Box lanserat sin nya tjänst.
– Med Box Zones får företaget det bästa av två världar, säger Jeetu Patel, produktchef på företaget.

Nytt nordiskt samarbete om 5g

Världens första sammanlänkade 5g-region. Under årets nordiska statsministermöte undertecknades en ny avsiktsförklaring.
– Utvecklingen av 5G är på frammarsch och den nordiska regionen ska ligga i framkant i den utvecklingen, säger statsminister Stefan Löven.

  • Annons 4

Så hanterar Telekom idag GDPR

Arbetet med dataskyddsförordningen, GDPR, har varit intensivt den sista tiden för att vi ska vara klara till den 25 maj. Nu finns alla bitar på plats hos Telekom idag och vår ägare Pauser Media.

Operatörerna: ”Skapas risker för monopolisering”

Konkurrens ger snabb och bred nätutbyggnad. Men i skiftet till 5g finns det stora risker för att enskilda aktörer får osunda fördelar.
– De föreslagna auktionsreglerna för 700 MHz-auktionen är inte konstruerade för att säkerställa hård konkurrens, säger Samuel Skott på Tele2.

Utmanaren: ”Verkligheten har kommit ikapp vår idé”

Ett mobilabonnemang som inte kostar pengar – men där användarna får betala med sin tid.
Det är uppstickaren Wifogs strategi för att kapa till sig marknadsandelar.
– Det här är en affärsmodell man kan använda inom många branscher, säger Peter Håkansson, vd för företaget.