nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

TDC ska bli en del av Tele2-familjen

Telekom idag lyckades få en pratstund med Samuel Skott, vd för Tele2 Sverige, om hur det blir nu när TDC-affären är i hamn.

Samuel Skott, vd för Tele2 Sverige
  • Artikel annons 1

Vad händer med de anställda hos TDC nu när uppköpet är klart?

– Formellt är det ett uppköp men i praktiken handlar det om en sammanslagning. Vi ska skapa ett gemensamt team och de anställda hos TDC kommer bli en del av Tele2-familjen, förklarar Samuel Skott, vd för Tele 2 Sverige.

Han tycker det är viktigt att påpeka att det inte kommer att bli några uppsägningar i samband med överflyttningen, men att de kan förvänta sig att besparingar kommer kunna göras där det eventuellt finns dubbla tjänster i båda företagen, exakt hur och när detta kommer att ske är beroende av integrationsarbetet.

Gäller det ledningsgruppen hos TDC också?

– Ja, absolut. De kommer alla vara viktiga för det kommande arbetet med att integrera alla delarna.

När det gäller överflyttning av kunder från TDC till Tele2 menar Samuel Skott att det ännu inte finns något exakt datum utan att det snarare kommer att handla om en lång process.

– Det kommer sannolikt handla om flera år. Men det är inget som är bråttom eller ska stressas fram. Vårt fokus ligger på att våra kunder fortsätter vara nöjda med våra tjänster.

Enligt Samuel Skott kommer sammanslagningen av de två företagen på sikt betyda att de kan erbjuda bredare och fler tjänster. Till exempel har TDC mycket kunskaper om it som tillsammans med den mobila tekniken hos Tele2 kan bli intressanta lösningar.

– Tele2 och TDC kompletterar varandra mycket bra. Men just nu handlar det om business as usual för bästa möjliga kundnytta, avslutar Samuel Skott.

  • Annons 3

Fler nyheter

Huaweis nya router – en utmanare till adsl

Markant bättre täckning och hastigheter på upp till 100 megabit.
Huawei lanserar nu en ny router som konkurrerar med adsl-alternativ.
– Med WTTx kan vi redan nu erbjuda slutanvändare 5g-upplevelser i 4g-nätet, säger Kenneth Fredriksen chef för Huawei i Sverige.

Med förvärvet av Radpoint hoppas NetNordic bli ledande

Sammanslagningen med Radpoint ska skapa en ledande nordisk aktör i inom nätverk, it-säkerhet och smarta datacenter. Förvärvet innebär att NetNordic växer rejält på den svenska marknaden.
– Nu visar vi att vi menar allvar med Sverige, säger Joakim Harging, vd på NetNordic Communication till Tekekom idag.

  • Annons 4

”Datacenter-branschen kommer explodera”

Sverige är hett i datacenter-världen – och det spiller över på andra branscher.
Inte minst byggindustrin som ser gyllene lägen här i landet.
– Vi ser Sverige som en jättelovande marknad, här är perfekta förhållanden för datacenters, säger Thomas O’Connor på Collen.