nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

TDC släpper uc-svit för större spelare

Med nya TDC Collaborate tar TDC sikte på stora organisationer – gärna med närvaro i flera nordiska länder.

  • Artikel annons 1

TDC Collaborate sätts upp som en privat molntjänst för kunderna, vilket ska göra att det finns möjlighet till specifika kundanpassningar av tjänsten. De traditionella delarna ingår, som telefoni, videosamtal, chatt och presence. Men även fler delar ingår – contact center ska till exempel ingå i paketet.

Med den här lösningen har TDC siktet särskilt inställt på stora bolag och organisationer, och man pekar särskilt ut ett intresse för verksamheter som finns i flera nordiska länder. Minst 100 användare uppskattar man som en lämplig nedre gräns. Det anges också att det ska gå att skala upp såväl som ner vad gäller användartal.

– Vi har nått en ny era när det gäller tekniska företagslösningar. Nu kan applikationer levereras som en tjänst utifrån slutanvändarnas specifika behov, och kunden kommer själv att kunna styra och konfigurera tjänsten. Flexibilitet, självbetjäning och skalbarhet är nyckelorden. TDC Collaborate är en flexibel och modern molnlösning som är enkel både att använda och att hantera, säger Olof Ottosson, ansvarig för uc på TDC Sverige.

Collaborate bygger på Alcatel-Lucents plattform Opentouch Cloud.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Luleå bygger testmiljö för 5g

Snart ska Luleå få 5g. Stadens universitet kommer tillsammans med bland annat Telia och Ericsson bygga en testmiljö.
– Vi är upprymda över att få en av de första 5g-installationerna i Sverige, säger projektledaren Karl Andersson.