nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

TDC:s kunder på väg till Tele2:s nät

Efter Tele2:s köp av TDC Sverige är nu de tidigare mobilkunderna hos TDC på väg att flyttas till Tele2:s mobilnät.

FOTO: Charlie Bennet/Tele2
  • Artikel annons 1

Inann TDC Sverige blev uppköpta av Tele2 användes Telias nät i Sverige, faktiskt är det bara på sin höjd ett år som många tidigare TDC-kunder hann använda sig av Telias nät innan köpet. Inte helt otippat är det nämligen så att man från Tele2:s sida vill flytta tillbaka TDC-kunderna till Tele2:s mobilnät.

– I och med integrationen är vår ambition att alla våra kunder ska börja använda Tele2:s mobilnät. Detta innebär att vi kommer att genomföra en omstyrning av mobiltrafiken från Telias nät till Tele2:s nät under första kvartalet av 2017. De kunder som påverkas fick information redan innan jul och de får information från oss löpande, skriver Tele2:s pressansvarige Malin Selander.

Tele2 presenterade köpet av TDC Sverige i juni förra året. I skiftet oktober–november var uppköpet klart. Tele2 har rätt att använda sig av varumärket TDC fram till 1 november i år, men räknar med att man ska sluta med det tidigare än så.

– En övergripande plan har tagits fram för att fasa ut TDC-varumärket och identifiera den bästa positioneringen för Tele2-TDC:s gemensamma affärserbjudande. Vi har rätt att använda TDC-varumärket fram till 1 nov 2017, men vi räknar med att arbetet är klart tidigare än så. Nu använder r vi ”TDC Sverige – en del av Tele2” när vi talar om TDC, skriver Malin Selander.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här