nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

TDC:s kunder på väg till Tele2:s nät

Efter Tele2:s köp av TDC Sverige är nu de tidigare mobilkunderna hos TDC på väg att flyttas till Tele2:s mobilnät.

FOTO: Charlie Bennet/Tele2
  • Artikel annons 1

Inann TDC Sverige blev uppköpta av Tele2 användes Telias nät i Sverige, faktiskt är det bara på sin höjd ett år som många tidigare TDC-kunder hann använda sig av Telias nät innan köpet. Inte helt otippat är det nämligen så att man från Tele2:s sida vill flytta tillbaka TDC-kunderna till Tele2:s mobilnät.

– I och med integrationen är vår ambition att alla våra kunder ska börja använda Tele2:s mobilnät. Detta innebär att vi kommer att genomföra en omstyrning av mobiltrafiken från Telias nät till Tele2:s nät under första kvartalet av 2017. De kunder som påverkas fick information redan innan jul och de får information från oss löpande, skriver Tele2:s pressansvarige Malin Selander.

Tele2 presenterade köpet av TDC Sverige i juni förra året. I skiftet oktober–november var uppköpet klart. Tele2 har rätt att använda sig av varumärket TDC fram till 1 november i år, men räknar med att man ska sluta med det tidigare än så.

– En övergripande plan har tagits fram för att fasa ut TDC-varumärket och identifiera den bästa positioneringen för Tele2-TDC:s gemensamma affärserbjudande. Vi har rätt att använda TDC-varumärket fram till 1 nov 2017, men vi räknar med att arbetet är klart tidigare än så. Nu använder r vi ”TDC Sverige – en del av Tele2” när vi talar om TDC, skriver Malin Selander.

  • Annons 3

Fler nyheter

Tres nya tjänst – ge bort din surf

Ett enkelt svep – och så kan du skicka över mobilsurf till andra användare. I dag lanserar Tre en ny kostnadsfri tjänst kallad 3Skicka surf.
– Det här har potential att i framtiden bli lika vanligt som att Swisha pengar, säger Niklas Grawé på operatören.

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här