nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Viktor Karlsson och Alexander Wachtmeister Da Silva, Telavox Foto:Teodor Axlund

Telavox entreprenörer prisas

Under torsdagskvällen prisades Televox med Alexander Wachtmeister Da Silva och Viktor Karlsson i spetsen till Sydsveriges främsta entreprenörer

  • Artikel annons 1

Under regionfinalen av Entrepreneur of the Year i Malmö fick Viktor Karlsson och Alexander Wachtmeister Da Silva från Telavox gå upp på scenen och ta emot priset som Sydsveriges främsta entreprenörer. Priset får de för deras idé om en molnbaserad växellösning som kunderna abonnerar på. Och detta för många år sedan i en tid då ip-telefoni fortfarande var nytt och molntjänster ännu inte var något etablerat fenomen. Sedan dess har Telavox expanderat och har utöver Sverige även kontor i Danmark, Norge och Finland, med planer på global expansion.

– Med en långsiktig och stabil organisk tillväxt samt bra lönsamhet har Telavox skaffat sig goda förutsättningar att fortsätta utmana jättarna i branschen. Alexander och Viktor är mycket värda vinnare och jag kommer följa deras framfart med stor spänning, sa Mia Rolf, juryordförande, i samband med prisutdelningen. 

Juryns motivering:

Genom att aktören hela tiden lever med sin vision och har en affärsidé som legat i framkant från start och utvecklats med tiden, visar aktören att genom teknikutveckling går det att utmana de stora bjässarna. Via stadig och långsiktig organisk tillväxt och mycket god lönsamhet har aktören en stark position att fortsätta utmana och vinna på marknaden!

  • Annons 3

Fler nyheter

Box presenterar ny tjänst

Lagra din data var du vill – utan att det påverkar användarupplevelsen. Nu har molnföretaget Box lanserat sin nya tjänst.
– Med Box Zones får företaget det bästa av två världar, säger Jeetu Patel, produktchef på företaget.

  • Annons 4

Nytt nordiskt samarbete om 5g

Världens första sammanlänkade 5g-region. Under årets nordiska statsministermöte undertecknades en ny avsiktsförklaring.
– Utvecklingen av 5G är på frammarsch och den nordiska regionen ska ligga i framkant i den utvecklingen, säger statsminister Stefan Löven.

Så hanterar Telekom idag GDPR

Arbetet med dataskyddsförordningen, GDPR, har varit intensivt den sista tiden för att vi ska vara klara till den 25 maj. Nu finns alla bitar på plats hos Telekom idag och vår ägare Pauser Media.

Operatörerna: ”Skapas risker för monopolisering”

Konkurrens ger snabb och bred nätutbyggnad. Men i skiftet till 5g finns det stora risker för att enskilda aktörer får osunda fördelar.
– De föreslagna auktionsreglerna för 700 MHz-auktionen är inte konstruerade för att säkerställa hård konkurrens, säger Samuel Skott på Tele2.

Utmanaren: ”Verkligheten har kommit ikapp vår idé”

Ett mobilabonnemang som inte kostar pengar – men där användarna får betala med sin tid.
Det är uppstickaren Wifogs strategi för att kapa till sig marknadsandelar.
– Det här är en affärsmodell man kan använda inom många branscher, säger Peter Håkansson, vd för företaget.