nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Tele2 kontrar: Vi lanserar också hd-samtal

Samuel Skott, vd för Tele2 Sverige

Hd-kriget är i gång. Knappt har röken lagt sig förrän Tele2 kliver fram och även dem lanserar hd-ljud i 3g-nätet.

  • Artikel annons 1

Det var inte tänkt att Tele2 skulle gå ut redan nu och berätta om sin hd-röstlansering. Men så när Telia idag gick ut med driftsättningen i slutet av mars ville man inte vara sämre.

– Vi har inget exakt datum på plats men det kommer bli i slutet av mars månad. Vi hade inte tänkt gå ut med det till kunderna förrän det verkligen var på plats. De kommer få information när det bli aktuellt, säger Samuel Skott, chef privatmarknad på Tele2.

Arbetet med att införa hd-ljud i mobilnätet har man jobbat med en längre tid. Och precis som Telia har man testat på flera ställen i och runt omkring Stockholm samt i Göteborg.

– Det är en del detaljer och finslipning som återstår men vi kör snart igång, berättar Samuel Skott.

Till en början kommer hd-röstsamtal endast kunna genomföras mellan Tele2-kunder som befinner sig i 3g-nätet och har kompatibla mobiltelefoner.

– Men vi tittar så klart på möjligheterna att även införa det mellan operatörerna. Men det finns inte med i första steget.

Etiketter:, , ,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Tre och Bumbee Labs ingår avtal

Ett steg mot smartare städer. Det är vad Tre säger efter att ha tecknat avtal med IoT-företaget Bumbee Labs. Avtalet innebär att operatören levererar mobil uppkoppling.

Tele2:s företagschef avgår

Det blir viss omstrukturering hos Tele2. Detta då Tom Craig valt att kliva av som chef för svenska företagsmarknaden. Ny tillförordnad chef blir Fredrik Stenberg.

Informatica väljer svenska plattformen

Svenska Snow Software har kapat till sig en storaffär. Detta då Företagsmoln-jätten Informatica väljer deras plattform.
– Vi valde Snow på grund av produktens helhetsomfattning, säger Richard Scott på Informatica.