nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Tele2 köper TDC Sverige för 2,9 mdkr

[UPPDATERAD] Efter en lång tids uppköpsrykten kring TDC står det nu klart att Tele2 köper den danska operatörens svenska verksamhet.

  • Artikel annons 1

2,9 miljarder kronor får Tele2 betala för TDC Sverige i en affär som ritar om styrkeförhållandet på marknaden för kommunikationstjänster till företag.

– Genom att kombinera Tele2:s och TDC Sveriges kraftfulla verksamheter i Sverige, skapas en ännu starkare leverantör av kommunikationstjänster för företag. Tele2 har traditionellt varit en stark aktör inom mobiltelefoni och fast telefoni medan TDC Sverige har legat steget före inom network-as-a-Service, unified Communications och hårdvara, kommenterar Samuel Skott, vd för Tele2 Sverige affären.

Förutom en starkare position på marknaden räknar Tele2 med att det finns synergieffekter på omkring 300 miljoner kronor per år.

Köpet av TDC Sverige ska innan det kan genomföras granskas av konkurrensmyndigheterna, får affären grönt ljus ska den vara genomförd under det tredje kvartalet i år.

Tidigare i år ryktades det att Telenor och Telia var potentiella köpare.

Bland det som Tele2 nu lägger vantarna på finns bland annat fast infrastruktur, som TDC:s fibernät.

– I vissa delar av landet får vi tillgång till infrastruktur som vi inte haft tidigare, kommenterade Alison Kirby under Tele2:s pressmöte. 

Men också mycket kunnande och erfarenheter inom segment där Tele2 inte varit riktigt lika starka.

– Med TDC kommer vi få mer expertis och produktkunnande inom storföretagsaffärer, vi ser den typen av affärer som en stor och viktig möjlighet, säger Samuel Skott, vd för Tele2 Sverige.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Netnordic köper upp Tedako

Systemintegratören Netnordic har tidigare köpt Radpoint och Efftel. Nu läggs ytterligare ett tillväxtstrategiskt förvärv till listan: Tedako.
– Netnordic växer och behöver mer kapacitet, säger koncernchefen Jarl Øverby.