nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Tele2 lanserar global IoT-plattform

En tjänst som ska göra nyetableringar flexibla och kostnadseffektiva.
Nu har Tele2 lanserat en ny IoT-plattform för kunder som vill bli globala.

  • Artikel annons 1

Många lösningar för att etablera storskaliga uppkopplade IoT-enheter har till dags datum lämnat en del att önska. Låsta program, administration över flertalet mobiloperatörer och plattformar beroende på region samt olika regleringar har skapat många trösklar.

Men med Encore vill Tele2 råda bot på detta och enligt företaget har plattformen utvecklats för att stödja de lösningar som krävs. Den ska ge företag ett effektivt sätt att driftsätta och sköta enheter, lösa datafördröjningsproblem, regulatoriska krav samt de höga datakostnadsstrukturer som många företag utmanas av.

– Som utvecklare av en smartare värld vill vi lansera tjänster som gör IoT enklare och mer effektivt att etablera. Vi identifierade behovet av Encore för flera år sedan och är mycket stolta att lansera den i dag, säger Melissa Jenkins, teknikchef på Tele2 IoT.

Bygger på Nokia Wing

Encore består av ett molnbaserat IoT-kärnnät som etableras som en tjänst i de regioner och länder som krävs. Den har en plattform för att administrera och sköta ett företags fulla IoT-etablering. Basen är Nokias Wing-plattform och den ska även fungera som en samarbetsplattform för mobiloperatörer. Detta för att Tele2:s kunder ska kunna ha fördelarna av lokal etablering men i en global lösning.

– Medan våra andra lösningar är mycket lämpliga för både små och större IoT-etableringar är detta en infrastrukturtjänst, ett IoT-som-tjänst-erbjudande, som är fördelaktigt för företag med globala IoT-etableringar, eller med hög datakonsumtion och särskilda tjänstekvalitetskrav. Vår strategi är att utveckla öppna, långsiktiga och innovativa produkter, säger Melissa Jenkins.

Etiketter:, ,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.