nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Tele2 och Comhem i storaffär

Tele2 absorberar Comhem och blir Nya Tele2. Fusionen ska vara genomförd i år.

  • Artikel annons 1

De två stora operatörerna meddelar idag att respektive styrelse igår skrev på ett avtal om att fusionera mobiloperatören Tele2 och bredbandsoperatören Comhem. I pressmeddelandet skriver de att ”Nya Tele2 kommer att vara den näst största leverantören av mobiltelefoni och fast bredband i Sverige och en marknadsledare inom digital-TV med förmåga att erbjuda kraftfulla kundlösningar samt dra fördel av ökad konsumtion av fast och mobil data, vilken drivs av en accelererad efterfrågan på video.”

Namnet har bestämts att bli Nya Tele2 – och går allt som det ska kommer fusionen att vara genomförd under andra halvan av 2018. Men då krävs att respektive bolags aktieägare säger ja, samt att konkurrensmyndigheterna godkänner affären.

Slår man samman de både bolagens omsättning för den tolvmånadersperioden som avslutades den 30 september förra året hamnade den på cirka 31,8 miljarder kronor, där Tele2 står för merparten av omsättningen. Vinsten på EBITDA-nivå beräknas till 9,2 miljarder kronor.

– Samgåendet är det bästa möjliga nästa steg för båda bolagen då det kommer att göra det möjligt för oss att möta morgondagens efterfrågan och släppa loss kraften för den bästa möjliga digitala livskvaliteten i Sverige, säger Comhems vd Anders Nilsson som kommer att leda det nya bolaget.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4