nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Tele2 och Deutsche Telekom i nytt avtal

Nu ska Tele2:s kunder få bättre kvalitet när de är utomlands.
Den svenska operatören har ingått avtal med Deutsche Telekom Global Carrier, vilket ska ge bättre redundans, tillgänglighet och kvalitet vid roaming.

  • Artikel annons 1

De som ska fira jul utomlands och sitter med Tele2-abonnemang får en liten julklapp i förtid. Detta då operatören nu meddelar att man avtalat om ett samarbete med tyska jätten Deutsche Telekom. Från och med mitten av december kommer Tele2-kunder få bättre kvalitet när de är på resande fot.

– Genom att använda Deutsche Telekoms tjänst för internationell signalering kan vi öka kvaliteten för våra kunder som använder roaming och komplettera våra nätverk med en solid och stabil lösning, säger Thomas Björklund, EVP Mobile Technology på Tele2.

Avtalet innebär att Tele2 säkrar upp kapaciteten internationellt och ger redundans, samtidigt som det även ger bättre kvalitet samt utökad tillgänglighet när kunderna kopplar upp sig. Helt enkelt bättre roaming.

– Vi är stolta över att Tele2 litar på vår tjänst och ansluter sig till vår växande lista av partners. Det är ett gott betyg för vår strategi för att möjliggöra roaming. Det är väldigt viktigt att tekniska nätverk kan stödja roaming, säger Gergely Vadas, chef för mobila tjänster vid Deutsche Telekom Global Carrier.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

Södra påbörjar 5g-resan

Ett första steg mot automation via 5g. Skogsägarföreningen Södra ansluter till Telias partnerprogram för 5g och tillsammans med operatören ska de utveckla tekniken vid massabruket i Mörrum.

  • Annons 4