nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Tele2 tvingas betala halv miljard till Telia

Tele2 nekas prövningstillstånd i högsta domstolen. De har därmed förlorat den utdragna samtrafiktvisten med Teliasonera.
Nu måste Tele2 betala Teliasonera runt 500 miljoner kronor, inkluderat dröjsmålsränta.

  • Artikel annons 1

Uppgifterna kommer från ett pressmeddelande som Teliasonera har skickat ut. Tele2 har inte kommenterat högsta domstolens beslut på motsvarande sätt.

Tvisten går tillbaka ända till 2001 och ett beslut från Post- och telestyrelsen om samtrafikavgifter. Det hanterades först av tingsrätten och därefter hovrätten. I båda fallen blev det bakslag för Tele2. Operatören försökte då få prövningstillstånd i högsta domstolen, vilket avslogs den 4 april i år.

Nu tar Teliasonera HDs beslut som intäkt för att saken är avgjord. De räknar med att få in runt 500 miljoner kronor från Tele2. Summan inkluderar dröjsmålsränta, något som Teliasoneras företrädare är särskilt nöjda med.

– Det känns oerhört bra att vi efter sju år kommit till vägs ände i den här tvisten och att vi äntligen kan få betalt för det vi har levererat till Tele2, säger Björn Lindgren, chefsjurist på Teliasonera Bredbandstjänster.

Redan 2006 begärde Teliasonera att kronofogden skulle säkra det belopp som Tele2 dömdes att betala i Tingsrätten.

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.