nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Telecomputing köper Digisys

Ett uppköp för att stärka sig i konkurrensen.
Telecomputing köper upp norska it-företaget Digisys.
– Vi blir i högre utsträckning en ”one stop shop” för kunden, säger koncernchefen Terje Mjøs.

  • Artikel annons 1

Det gäller att vara på tårna om man ska hänga med i digitaliseringen. Det menar norska Telecomputing som nu avslöjar att de köpt upp Digisys. Detta för att komplettera sitt utbud.

–  Vi befinner oss på en marknad i stark tillväxt och vi ska bli ännu bättre på att hjälpa företag till molnet. Den snabba utvecklingen ökar behovet av rådgivning och med Digisys stärker vi vårt rådgivningserbjudande inom säkerhet, infrastruktur och lokal IT-drift, säger Terje Mjøs.

Digisys levererar kompetenser och lösningar relaterade till kundens lokala tjänsteplattform. Fokusområden är kundernas infrastruktur med tillhörande säkerhetsbedömningar kring upptid och tillgänglighet. Detta innebär att Telecomputing kan erbjuda bättre bredd inom molntjänster och centralt hanterad it-infrastruktur.

Etiketter:, ,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.