nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Telenor Connexion når 10-miljonersgränsen

Över tio miljoner installerade sim-kort.
Telenor Connexion travar på i rask takt och är nu en av de tio största IoT-operatörerna i världen.

  • Artikel annons 1

I fjol levererades tre miljoner – och totalt har över tio miljoner sim-kort levereras. Och numera är det totala antalet globalt uppkopplade produkter från Telenor Connexion fler än antalet traditionella mobilabonnemang från moderbolaget Telenor.

– Att vi passerar denna milstolpe visar hur IoT tar fart internationellt och att allt fler branscher börjar implementera IoT i allt större utsträckning, säger Mats Lundquist, VD på Telenor Connexion. 

Stort ekosystem av partners

Telenor Connexion har under det senaste året byggt upp ett ekosystem av partners som gör det möjligt för partnerföretag av alla storlekar att samarbeta effektivt för att erbjuda kunder en komplett IoT-lösning med hårdvara, uppkoppling, dataanalys, affärsapplikationer och andra tjänster. Under 2017 tillkom bland annat Amazon Web Services, Capgemini, SECO och HMS som partners.

Enligt en ny rapport från analysföretaget Berg Insight, som specialiserar sig på IoT-branschen, placerar sig Telenor bland de tre största IoT-operatörerna i Europa – och bland de 10 största IoT-operatörerna i världen. Företaget uppmärksammades även i Gartner Magic Quadrant for Managed M2M Services, Worldwide både 2016 och 2017.

  • Annons 3

Fler nyheter

Telenor Connexion rankas som en av världens främsta

Analysbolaget Gartner rankar Telenor Connexion högt. I företagets rapport framgår det att Iot-bolaget är ett av världens 17 främsta leverantörer.
– Vi ser rapporten som en bekräftelse av vårt erbjudande och som ett bevis på vår förmåga att möta kundernas behov, säger Mats Lundquist, vd på Telenor Connexion.

  • Annons 4

Tele2 och Deutsche Telekom i nytt avtal

Nu ska Tele2:s kunder få bättre kvalitet när de är utomlands.
Den svenska operatören har ingått avtal med Deutsche Telekom Global Carrier, vilket ska ge bättre redundans, tillgänglighet och kvalitet vid roaming.