nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Telenor gör mastig premiär i Lund

I studentstaden Lund är valborg kanske den största högtiden på hela året. För att mobilnätet ska orka med premiärtestar nu Telenor sin nya mastvagn.

  • Artikel annons 1

Under valborgsfirandet samlas massor av studenter i Lund för firandet – vilket tidigare gjort att mobilnäten varit tungt belastade. Nu testar Telenor ett nytt grepp för att komma åt problemet – en mastvagn.

– Det känns väldigt roligt att vi får chansen att premiärköra vår nya mastvagn just i Lund under Valborg. De befintliga näten belastas hårt vid sådana här tillfällen när det är många människor på samma plats som vill surfa och ringa. Vi hoppas att vi med den här förstärkningen kan öka säkerheten och bidra till att alla får en gladare och mer social valborg, säger Patrik Nilsson, nätexpert på Telenor.

Både surf och samtal ska stärkas upp med hjälp av mastvagnen, förstärkningen gäller Telenors och Tele2:s gemensamma 2g- och 4g-nät och Telenors 3g-nät.

En tillfällig förstärkning av mobilnäten är sådant som utförts tidigare – skillnaden den här gången är att mastvagnen är mindre än tidigare lösningar. Vagnen sätts upp på platsen idag, tisdag, och efter helgen ska Telenor utvärdera försöket inför eventuell framtida användning.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.