nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Telenor gör mastig premiär i Lund

I studentstaden Lund är valborg kanske den största högtiden på hela året. För att mobilnätet ska orka med premiärtestar nu Telenor sin nya mastvagn.

  • Artikel annons 1

Under valborgsfirandet samlas massor av studenter i Lund för firandet – vilket tidigare gjort att mobilnäten varit tungt belastade. Nu testar Telenor ett nytt grepp för att komma åt problemet – en mastvagn.

– Det känns väldigt roligt att vi får chansen att premiärköra vår nya mastvagn just i Lund under Valborg. De befintliga näten belastas hårt vid sådana här tillfällen när det är många människor på samma plats som vill surfa och ringa. Vi hoppas att vi med den här förstärkningen kan öka säkerheten och bidra till att alla får en gladare och mer social valborg, säger Patrik Nilsson, nätexpert på Telenor.

Både surf och samtal ska stärkas upp med hjälp av mastvagnen, förstärkningen gäller Telenors och Tele2:s gemensamma 2g- och 4g-nät och Telenors 3g-nät.

En tillfällig förstärkning av mobilnäten är sådant som utförts tidigare – skillnaden den här gången är att mastvagnen är mindre än tidigare lösningar. Vagnen sätts upp på platsen idag, tisdag, och efter helgen ska Telenor utvärdera försöket inför eventuell framtida användning.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

”5g är ingen revolution”

Klart, men inte färdigt. Så beskriver Fredrik Tufvesson läget för 5g just nu.
– 5g testas ju redan, men det lär ta tid innan det når allmänheten, säger han till Telekom idag.

  • Annons 4

Fortlax jättesatsning – fördubblar kapaciteten

Kapacitetsbristen ledde till tappade affärer. Därför storsatsar nu Fortlax på nytt datacenter.
Till sommaren ska det stå klart, men kunderna står redan på kö.
– Vår satsning verkar vara 100 procent rätt, säger Anders Berglund, vd för företaget.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här