nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Andreas Ferm

Telenor Inpli vill dominera den svenska marknaden

Telenor siktar på att ta ledningen inom nätverk och säkerhet på företagsmarknaden i Sverige och Norge.
Därför blir nu Network Services och Datametrix ett företag under namnet Telenor Inpli.

  • Artikel annons 1

Sedan tio år har Telenor ägt Datametrix, och under 2017 förvärvade det norska bolaget svenska Network Services. Förra året omsatte de två tillsammans 1,5 miljarder NOK – och nu blir de ett företag under namnet Telenor Inpli.

– Med vår gemensamma erfarenhet och kompetens suddar man bort skiljelinjen mellan operatör och integratör. Telenor har redan ett brett erbjudande, men med vår kompetens kommer vi innanför företagets väggar. Vi vill ge våra kunder en helhetsleverans, och med det får vi en stark ställning på marknaden i Skandinavien, säger Andreas Ferm, Managing Director för Telenor Inpli Sverige till Telekom idag.
.
Vill bli ledande på företagsmarknaden

Sammanslagningen är en del i Telenors målsättning att bli ledande inom nätverk och säkerhet på företagsmarknaden i Sverige och Norge. Man kommer lägga stort fokus på wifi och LAN- management, samt olika typer av säkerhetslösningar.

– Med en växande hotbild och ökande komplexitet är it-säkerhet viktigare än någonsin. Det handlar till exempel om GDPR, men även om IoT-området och det inre hotet från att man kopplar upp enheter som inte är säkra på sitt nätverk. På vår grundplattform bygger vi en anpassad säkerhetslösning som tar hänsyn till de här frågorna. Den roll vi vill ta är som kundens proaktiva partner, så att de känner att de kan släppa den här frågan, säger Andreas Ferm.

Bygger skandinavisk organisation

Eivind Hauglie-Hansen blir CEO för Telenor Inpli Skandinavien. Totalt har man 400 anställda. Av dem sitter 135 i Sverige, med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Man kommer dock jobba med kunder över landsgränserna.

– Det som gör oss lite speciella är att vi också bygger en skandinavisk organisation. De flesta andra är landsbundna, men vi har insett att kundbehovet ser likadant ut i Sverige och Norge. Det innebär att vi kan åstadkomma de här kundanpassade lösningarna och utveckla nya tjänster gemensamt för de två marknaderna. Detta medför också att vi kan ligga långt framme inom vår egen digitalisering och effektivisering av den produktion vi gör, säger Andreas Ferm.

  • Annons 3

Fler nyheter

Han blir ny chef för Tre Sverige

I februari blir det tronskifte hos Tre Sverige. Efter två år lämnar Johan Johansson över vd-stolen till Haval van Drumpt.
– Han har helt rätt bakgrund med gedigen erfarenhet av telekom, kommenterar Skandinavienchefen Morten Christiansen den nya sverigechefen.

Tieto och Telia ingår partnerskap kring 5g

Tieto har ingått ett strategiskt partnerskap med Telia kring 5g. Företagen kommer ta fram nya användarfall, produkter och tjänster till ekosystemet kring 5g och tillsammans med kunder påskynda utvecklingen i Sverige.

NetOnNet tar in Telness i abonnemangsutbudet

Telness tar in 20 miljoner i investeringar – och två nya delägare. Samtidigt utökar NetOnNet sitt abonnemangsutbud med uppstickaren.
– Vi visar att användaren inte behöver binda upp sig hos de stora operatörerna, säger Telness vd Martina Klingvall till Telekom idag.

  • Annons 4

TeleComputing byter namn – blir Visolit

Sju förvärv och nya utmaningar. 2019 byter Telecomputing namn till Visolit.
– Marknaden förändras, kunderna har förändrade behov och vi själva har förändrats, därför byter vi nu även namn, säger koncernchefen Terje Mjøs.