nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

36653_zz1f860320

Telenor kappas med stadsnäten

I början av december gjorde Telenorägda kommunikationsoperatören Open Universe entré. Nu har den öppna plattformen för bredband fått sin första stora kund.

  • Artikel annons 1

Det är fastighetsförvaltaren Graflunds som några veckor efter starten väljer att satsa på Open Universe. Affären innebär att totalt 2 300 boende i förvaltarens flerbostadshus i Eskilstuna och Strängnäs får tillgång till Telenors fibernät med hastigheter på upp till 1 Gigabit per sekund.

Vilka tjänster som önskas och vem som ska leverera dem är upp till de boende själva att bestämma.

– Open Universe erbjuder våra boende möjlighet att välja bland ett brett utbud av tjänsteleverantörer och samtidigt dra nytta av den höga kvalitet och service som Telenors fibernät representerar. Vi vet att valfrihet och flexibilitet är mycket viktigt för våra boende och ser i Telenor och Open Universe en bra partner, förklarar Anders Häggström, vd för Graflunds.

Även på Telenor är glädjen stor över att så snabbt ha tecknat ett avtal som sträcker sig över de kommande åtta åren.

– Vår målsättning är att ha ett brett och attraktivt utbud av tjänsteleverantörer som kan tillgodose framtidens krav på bredbandstjänster med hög kvalitet i form av internet, tv och telefoni, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef Business på Telenor Sverige.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Telia: Tiden för helsvenska nät sedan länge förbi

Många olika utländska partners har idag tillgång till olika delar av operatörernas nät. Det går inte längre att undvika menar Telias säkerhetschef Håkan Kvarnström.
– Det finnas alltid risker men fördelarna överväger, inte minst när det gäller driftsäkerheten, säger han.

Telias indiska konsulter utpekas som säkerhetsrisk

Dagens Nyheter rapporterar att det finns stora säkerhetsrisker med hur Telia Sonera valt att outsourca driften av det fasta telenätet. Användarnamn och lösenord som används för att få tillgång till systemen ska också ha skickats okrypterat via e-post.

Håkan Lekberg och Mattias Kressmark ska få fart på nystartade Cloudpro.
Håkan Lekberg och Mattias Kressmark ska få fart på nystartade Cloudpro.

Veteraner i ledningen för ny Skype-specialist

Håkan Lekberg, tidigare uc-chef hos Cygate står vid rodret för nystartade Cloudpro som tänker kapa åt sig en bit av marknaden för Skype for Business. Med sig har han Lync-specialisten Mattias Kressmark.

Unika ringsignaler är en av nyheterna i kommande LG G4.
Unika ringsignaler är en av nyheterna i kommande LG G4.

Varje ringsignal blir unik

I LG:s kommande toppmodell G4 kan alla dina kontakter få en alldeles egen unik ringsignal.