nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

36653_zz1f860320

Telenor kappas med stadsnäten

I början av december gjorde Telenorägda kommunikationsoperatören Open Universe entré. Nu har den öppna plattformen för bredband fått sin första stora kund.

  • Artikel annons 1

Det är fastighetsförvaltaren Graflunds som några veckor efter starten väljer att satsa på Open Universe. Affären innebär att totalt 2 300 boende i förvaltarens flerbostadshus i Eskilstuna och Strängnäs får tillgång till Telenors fibernät med hastigheter på upp till 1 Gigabit per sekund.

Vilka tjänster som önskas och vem som ska leverera dem är upp till de boende själva att bestämma.

– Open Universe erbjuder våra boende möjlighet att välja bland ett brett utbud av tjänsteleverantörer och samtidigt dra nytta av den höga kvalitet och service som Telenors fibernät representerar. Vi vet att valfrihet och flexibilitet är mycket viktigt för våra boende och ser i Telenor och Open Universe en bra partner, förklarar Anders Häggström, vd för Graflunds.

Även på Telenor är glädjen stor över att så snabbt ha tecknat ett avtal som sträcker sig över de kommande åtta åren.

– Vår målsättning är att ha ett brett och attraktivt utbud av tjänsteleverantörer som kan tillgodose framtidens krav på bredbandstjänster med hög kvalitet i form av internet, tv och telefoni, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef Business på Telenor Sverige.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

DGC växer på telefoni

På två år har DGC närmast fördubblat sin omsättning från affärsområdet telefoni, samtidigt tjänar operatören mindre pengar på verksamheten än de gjorde 2012.

Med touchkontrollerna ovanpå tornet väljer man vilken av funktionerna som ska vara aktiv.
Med touchkontrollerna ovanpå tornet väljer man vilken av funktionerna som ska vara aktiv.

Videotornet en allt i allo för konferensrummet

Produktnyhet

Logitech är inte rädda för att tänka nytt och deras senaste kamera för videomöten, ConferenceCam Connect, ställer det mesta på ända. Kamera, ljud och bildskärmsspegling från mobila enheter samsas i ett cylinderformat torn att ställa på bordet.

Med Business on Messanger vill Facebook bli en naturlig kommunikationsväg mellan företag och deras kunder.
Med Business on Messanger vill Facebook bli en naturlig kommunikationsväg mellan företag och deras kunder.

Mer Facebook i kundtjänsten

Redan idag erbjuder många företag kundservice via Facebook men med konceptet Business on Messenger vill det sociala nätverket lägga beslag på mer av kommunikationen mellan företag och deras kunder.

Kort Bonde-tid hos Clearit

[Uppdaterad] Så sent som i januari klev Peter Bonde på som affärsutvecklare hos Clearit på halvtid. Nu lämnar han uppdraget för att istället fokusera helt på arbetet som försäljningsdirektör hos Icentrex.