nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

36653_zz1f860320

Telenor kappas med stadsnäten

I början av december gjorde Telenorägda kommunikationsoperatören Open Universe entré. Nu har den öppna plattformen för bredband fått sin första stora kund.

  • Artikel annons 1

Det är fastighetsförvaltaren Graflunds som några veckor efter starten väljer att satsa på Open Universe. Affären innebär att totalt 2 300 boende i förvaltarens flerbostadshus i Eskilstuna och Strängnäs får tillgång till Telenors fibernät med hastigheter på upp till 1 Gigabit per sekund.

Vilka tjänster som önskas och vem som ska leverera dem är upp till de boende själva att bestämma.

– Open Universe erbjuder våra boende möjlighet att välja bland ett brett utbud av tjänsteleverantörer och samtidigt dra nytta av den höga kvalitet och service som Telenors fibernät representerar. Vi vet att valfrihet och flexibilitet är mycket viktigt för våra boende och ser i Telenor och Open Universe en bra partner, förklarar Anders Häggström, vd för Graflunds.

Även på Telenor är glädjen stor över att så snabbt ha tecknat ett avtal som sträcker sig över de kommande åtta åren.

– Vår målsättning är att ha ett brett och attraktivt utbud av tjänsteleverantörer som kan tillgodose framtidens krav på bredbandstjänster med hög kvalitet i form av internet, tv och telefoni, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef Business på Telenor Sverige.

Fler nyheter

Fortfarande ovisst om Tele2s NOC-flytt

För mer än ett år sedan blev det känt att Tele2 hade planer på att flytta sin nätövervakning till Riga i Lettland. Fackliga förhandlingar inleddes, men fortfarande har ingenting beslutats.

Fortsatt tufft för Stockwik

Ännu visar inte Stockwik, Stjärnafyrkants moderbolag, positiva siffror. De nio första månader kantas av en nedåtgående trend, men små ljusglimtar finns under det tredje kvartalet.

På den böjda kanten ska man kunna ha sina favoritappar och notiser nära till hands.
På den böjda kanten ska man kunna ha sina favoritappar och notiser nära till hands.

Böjd skärm med dyr prislapp

Produktnyhet

Galaxy Note Edge har en böjd skärm som Samsung menar ska kunna effektivisera smartphone-användandet. Nu är det klart att den kommer till Sverige i december, priset är satt till 7 700 kronor.

Ännu en offentlig upphandling har överklagats, denna gång är det Solna stads kst-affär.
Ännu en offentlig upphandling har överklagats, denna gång är det Solna stads kst-affär.

Solnas upphandling överklagas av Borderlight

Borderlight anser sig ha blivit orättvist behandlade i Solna stads stora kst-upphandling där Tele2 gick vinnande ur striden.
Affären har överklagats till Förvaltningsrätten.

Mindre röst – mer video

Så ser framtiden ut om man ska tro analysen från Frost & Sullivan. De menar att den europeiska marknaden för virtuella möten står inför stora förändringar de kommande fem åren.