nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

36653_zz1f860320

Telenor kappas med stadsnäten

I början av december gjorde Telenorägda kommunikationsoperatören Open Universe entré. Nu har den öppna plattformen för bredband fått sin första stora kund.

  • Artikel annons 1

Det är fastighetsförvaltaren Graflunds som några veckor efter starten väljer att satsa på Open Universe. Affären innebär att totalt 2 300 boende i förvaltarens flerbostadshus i Eskilstuna och Strängnäs får tillgång till Telenors fibernät med hastigheter på upp till 1 Gigabit per sekund.

Vilka tjänster som önskas och vem som ska leverera dem är upp till de boende själva att bestämma.

– Open Universe erbjuder våra boende möjlighet att välja bland ett brett utbud av tjänsteleverantörer och samtidigt dra nytta av den höga kvalitet och service som Telenors fibernät representerar. Vi vet att valfrihet och flexibilitet är mycket viktigt för våra boende och ser i Telenor och Open Universe en bra partner, förklarar Anders Häggström, vd för Graflunds.

Även på Telenor är glädjen stor över att så snabbt ha tecknat ett avtal som sträcker sig över de kommande åtta åren.

– Vår målsättning är att ha ett brett och attraktivt utbud av tjänsteleverantörer som kan tillgodose framtidens krav på bredbandstjänster med hög kvalitet i form av internet, tv och telefoni, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef Business på Telenor Sverige.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Flow - ett nytt sätt att skicka och läsa e-post.
Flow - ett nytt sätt att skicka och läsa e-post.

Microsoft planerar gräddfil för e-post till Ios

Om läckta uppgifter stämmer tänker Microsoft släppa en mobilapp för Ios som gör att e-postkonversationer med viktiga kontakter får en gräddfil och mer påminner om sms.

TDC bygger om

Slopar gränser mellan integration och operatörsverksamhet

Organisationsgränserna hos TDC görs om. Istället för att skilja på operatörsverksamhet och integration har allt som rör telefoni och uc nu samlas i en gemensam affärsenhet.

Utseendet hämtas från G4 men tekniskt spelar G4 Stylus och G4c i en lägre division.
Utseendet hämtas från G4 men tekniskt spelar G4 Stylus och G4c i en lägre division.

LG G4 för mindre plånböcker

Produktnyhet

Sin vana trogen låter LG en lite enklare telefon renomésnylta på den senaste toppmodellen. Fast denna gång blir det faktiskt två modeller G4c och G4 Stylus, där den senare utrustats större skärm och penna.

Ciscos telefoni- och samarbetsklient Jabber är en av de komponenter som går att köpa som molntjänst hos Cygate.
Ciscos telefoni- och samarbetsklient Jabber är en av de komponenter som går att köpa som molntjänst hos Cygate.

Cygate levererar moln-uc med ny Ciscoplattform

Ett mellanting mellan traditionell KST och en mer standardiserad molntjänst. Så skulle man kunna beskriva Cygates nya Cisco-baserade uc-tjänst.

Få mobiler skrotas säkert

Bara en liten andel av alla smartmobile som byts ut i företag och organisationer töms på information på ett säker sätt. Risken för dataläckage är därmed stor.