nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

36653_zz1f860320

Telenor kappas med stadsnäten

I början av december gjorde Telenorägda kommunikationsoperatören Open Universe entré. Nu har den öppna plattformen för bredband fått sin första stora kund.

  • Artikel annons 1

Det är fastighetsförvaltaren Graflunds som några veckor efter starten väljer att satsa på Open Universe. Affären innebär att totalt 2 300 boende i förvaltarens flerbostadshus i Eskilstuna och Strängnäs får tillgång till Telenors fibernät med hastigheter på upp till 1 Gigabit per sekund.

Vilka tjänster som önskas och vem som ska leverera dem är upp till de boende själva att bestämma.

– Open Universe erbjuder våra boende möjlighet att välja bland ett brett utbud av tjänsteleverantörer och samtidigt dra nytta av den höga kvalitet och service som Telenors fibernät representerar. Vi vet att valfrihet och flexibilitet är mycket viktigt för våra boende och ser i Telenor och Open Universe en bra partner, förklarar Anders Häggström, vd för Graflunds.

Även på Telenor är glädjen stor över att så snabbt ha tecknat ett avtal som sträcker sig över de kommande åtta åren.

– Vår målsättning är att ha ett brett och attraktivt utbud av tjänsteleverantörer som kan tillgodose framtidens krav på bredbandstjänster med hög kvalitet i form av internet, tv och telefoni, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef Business på Telenor Sverige.

Fler nyheter

När använde du en fast monterad mobiltelefon senast?
När använde du en fast monterad mobiltelefon senast?

Ännu lever luren

Produktnyhet

När mobiltelefonen gjorde bredare entré på 1980-talet var det i form av en fast monterad lur i bilen. Tvärt emot vad man skulle kunna tro lever det konceptet ännu, beviset är nya Roadstar RS900.

Även HTC:s gränssnitt Sense får nu en platt design.
Även HTC:s gränssnitt Sense får nu en platt design.

HTC uppdaterar till Lollipop

Produktnyhet

I Sverige väntar vi fortfarande på Nexus 6, Google och Motorolas referenstelefon för nya Android. Men äger du en HTC One (M8) behöver du inte vänta på Android 5.0.

Sverige står sig bra när det gäller genomsnittlig nedladdningshastighet i mobilnäten.
Sverige står sig bra när det gäller genomsnittlig nedladdningshastighet i mobilnäten.

Sverige högt på topplista över snabbaste mobilnäten

Med hjälp av appen Netradar mäter finska forskare hur snabba de europeiska mobilnäten är. Sverige placerat sig på en hedrande fjärdeplats men två av våra nordiska grannar är bättre.

Tele2-tjänst ska stoppa ddos-attacker

Att genomföra en överbelastningsattack är nu så enkelt och billigt att även mindre företag riskerar att bli måltavlor. Det menar Tele2 som lanserar ett ddos-skydd som tjänst för smb-segmentet. Blir trafikflödet onormalt stort stoppas det redan innan det når kundens servrar.

SAS piloter kör numera flygplan med en digital pilotväska, all information finns numera på en Ipad.
SAS piloter kör numera flygplan med en digital pilotväska, all information finns numera på en Ipad. FOTO: SAS

SAS kör digital pilotväska med hjälp av wifi-hotspots

Genom ett världstäckande nät av wifi-hotspots har flygpersonalen på SAS kunnat slopa den tunga pilotväskan. På sätt har man ökat effektiviteten, säkerheten men också kunnat minska bränslekostnaden.

PTS skärper tonen om driftsäkerheten

– nya krav på operatörerna

Under året väntas nya föreskrifter från PTS om driftsäkerhet för kommunikationsnät. Myndigheten byter nu från råd om hur företag ska arbeta, till föreskrifter.

DGC håller i SF Bios nättrådar framöver.
DGC håller i SF Bios nättrådar framöver. FOTO: SF Bio

SF Bio förlänger med DGC

Det blir DGC som får uppdraget att knyta ihop de svenska och norska SF biograferna de närmaste tre åren.