nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Telenor köper upp Ownit

Telenor Sverige fortsätter sin satsning på fiberbredband och triple play. För att snabbt flytta fram posititionerna köper man nu upp bredbandsleverantören Ownit.

  • Artikel annons 1

Ownit har hittills agerat som en av Sveriges fristående leverantörer av helhetslösningar för bredband, tv och telefoni (triple play). Men i och med affären övergår företagets 53 anställda och 65 000 kunder till Telenor.

– Ownit har en komplett portfölj, starka kundrelationer och har uppvisat en stark kundtillväxt. I och med förvärvet av Ownit flyttar vi fram vår position inom fiber och triple play och kompletterar vårt bredbandserbjudande på ett utmärkt sätt, förklarar Mats Lundquist, chef för bredbands- och tv-tjänster på Telenor Sverige.

Chans att fortsätta växa

Efterfrågan växer snabbt och i juni månad drog Telenor igång ett särskilt affärsområde för just bredbands- och tv-tjänster. Här ingår även Bredbandsbolaget, Glocalnet, Canal Digital, samt kommunikationsoperatören Open Universe, nyligen förstärkt genom förvärvet av Open Net. I detta sammanhang säger sig Ownit gladeligen ta plats.

– Vi på Ownit är mycket stolta över den position som vi tagit på marknaden och ser nu fram emot att fortsätta växa som en del av Telenor. Genom Telenor får vi tillgång till resurser i form av infrastruktur och utveckling, vilket skapar bättre förutsättningar att möta kundernas efterfrågan på tjänster i framtiden, säger Ownits vd Stefan Tengvall.

  • Annons 3

Fler nyheter

Snabb TDC-integration överraskar Tele2:s vd

Tele2:s vd trodde att integrationen med TDC Sverige skulle ta tre år – men redan efter ett år har man hunnit halvvägs. Nu ska Samuel Skott använda lärdomarna i sammanslagningen med Com Hem.
– Det är viktigt att jobba med företagskulturen, säger han.

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här