nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Telenor lanserar Skype för företag

Telenor lanserar Skype för företag tillsammans med Daxcom. Tjänsten, som redan funnits i Norge i ett år, är molnbaserad och synkroniseras med kundens Active directory.

  • Artikel annons 1

Telenors Skype för företag är en del av Daxcoms företagsanpassade molntjänster och en integrerad tjänst i Telenors övriga företagsutbud. Till exempel finns en mobil anknytning med samma nummer som huvudabonnemanget.

– Telenor ser nu en möjlighet att skapa ett mer unikt kundvärde genom att kunna erbjuda Skype för företag som ett integrerat komplement till övriga tjänster i produktportföljen, samtidigt som vi fördjupar vårt samarbete med Daxcom och Microsoft, säger Carl-Fredrik Lidman, produktchef på Telenor.

Skype för företag-applikationen synkroniseras med kundens Active Directory och ska förenkla hanteringen av exempelvis lösenord. Utöver de vanliga samtalsfunktionerna tillhandahålls exempelvis chatt, videomöte, skärmdelning, kalenderintegration och närvarostatus.

– Vi ser detta som ett bevis på det goda samarbete vi har med Telenor som nu börjar materialisera sig mer och mer i Sverige, där vi fungerar som Telenors systemintegratör, berättar Frank Svendsen, vd på Daxcom.

Utöver Skype för företag lanserar Telenor och Daxcom även Business Cloud to Meet. Den beskrivs som en videotjänst som fungerar oberoende om användaren har uc-klient eller videokonferensutrustning från Cisco, Microsoft eller annan producent.

 

  • Annons 3

Fler nyheter

Därför tog Regina Donato Dahlström nya chefsjobbet

Hon var vd för Halebop – nu lämnar Regina Donato Dahlström Telia för att bli ny affärsområdeschef för IP-Only Enterprise.
– Jag är extremt stolt och extremt taggad över att få ta den här företagsaffären till nästa nivå, säger hon till Telekom idag.

  • Annons 4