nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Telenor lanserar Skype för företag

Telenor lanserar Skype för företag tillsammans med Daxcom. Tjänsten, som redan funnits i Norge i ett år, är molnbaserad och synkroniseras med kundens Active directory.

  • Artikel annons 1

Telenors Skype för företag är en del av Daxcoms företagsanpassade molntjänster och en integrerad tjänst i Telenors övriga företagsutbud. Till exempel finns en mobil anknytning med samma nummer som huvudabonnemanget.

– Telenor ser nu en möjlighet att skapa ett mer unikt kundvärde genom att kunna erbjuda Skype för företag som ett integrerat komplement till övriga tjänster i produktportföljen, samtidigt som vi fördjupar vårt samarbete med Daxcom och Microsoft, säger Carl-Fredrik Lidman, produktchef på Telenor.

Skype för företag-applikationen synkroniseras med kundens Active Directory och ska förenkla hanteringen av exempelvis lösenord. Utöver de vanliga samtalsfunktionerna tillhandahålls exempelvis chatt, videomöte, skärmdelning, kalenderintegration och närvarostatus.

– Vi ser detta som ett bevis på det goda samarbete vi har med Telenor som nu börjar materialisera sig mer och mer i Sverige, där vi fungerar som Telenors systemintegratör, berättar Frank Svendsen, vd på Daxcom.

Utöver Skype för företag lanserar Telenor och Daxcom även Business Cloud to Meet. Den beskrivs som en videotjänst som fungerar oberoende om användaren har uc-klient eller videokonferensutrustning från Cisco, Microsoft eller annan producent.

 

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

  • Annons 4

Risk för missnöje när nätverket inte testas innan köp

Krönika

Vi har väl alla gått och letat efter täckning eller varit med om att Skypesamtalet hackar och bryts? När arbetsplatsens trådlösa nätverk inte längre klarar uppgiften är det oftast en uppgradering till modernare teknik som är lösningen. Men hur tar man reda på vilken utrustning som behövs för att möta behoven? Alla leverantörer kan idag […]

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här