nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Telenor storsatsar: 130 nya tjänster utannonseras

Telenor gör en rekryteringsoffensiv och utannonserar 130 nya tjänster i företaget på en månad

  • Artikel annons 1

Telenor gör en rekryteringsoffensiv och utannonserar 130 nya tjänster i företaget på en månad.

Nyrekryteringen är en del i en stor reform av företaget och enligt Telenor motiveras den av ”snabba förändringar på marknaden och en kontinuerligt ökande efterfrågan på smarta och enkla digitala lösningar bland såväl företags- som privatkunder.”

– Vi vill inte bara anpassa oss till våra kunders nya förväntningar och krav, vi vill driva den förändringen. Det finns ingen tid att förlora, säger Telenor Sveriges vd Patrik Hofbauer i ett uttalande.

Rekryteringsboomen kommer bara veckor efter att Tele 2:s köp av TDC gått igenom. Men enligt Telenors presschef Aron Samuelsson är företagets satsning inte ett direkt svar på den affären.

– Jag kan absolut förstå att man drar den parallellen, men jag ser det inte så. Deras satsning är enbart riktad till företag medan vi satsar brett på både företag och privatkunder. Men vi har säkert analyserat branschen på samma sätt, konstigt vore ju annars, så de bakomliggande orsaken till satsningarna är säkert desamma, säger han.

Inget specifikt kompetensområde ska stärkas upp, enligt Aron Samuelsson. Nyrekryteringen går snarare tvärs över hela företaget och den gemensamma nämnaren är digital utveckling och kompetens i en bransch där utvecklingen går väldigt snabbt. Det är helt enkelt en fråga om att framtidsäkra humankapitalet.

– Den här satsningen går parallellt med stora investeringar i företaget i övrigt. Kundernas krav ökar och förändras hela tiden och då är humankapitalet viktigt.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Så blir Net1 under Teracom

I mars införlivades Net1 i Teracom och Maria Sandgren tog över som vd.
Nu avslöjar hon vilken väg företaget sak gå framöver.
– Vi har börjat titta på hur vi framöver kan bygga ut vårt mobilnät, säger hon.

De här samarbetsverktygen använder vi

Under torsdagen gick Telekom idag-konferensen Connect19 av stapeln. Fokus var den digitala arbetsplatsen och collaboration. Men hur ser det ut i verkligheten?
Vi ställde frågan om vilket samarbetsverktyg som användes till konferensdeltagarna.