nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Telenor + Tele2 = 5g

Två telekombjässar meddelar idag att de ska samarbeta om ett rikstäckande 5g-nät som ska vara klart inom en mycket snar framtid.

  • Artikel annons 1

Tele2 och Telenor har höga ambitioner med satsningen och vill kunna erbjuda kunderna 5g med full funktionalitet redan till år 2020.

– Med en tidig utrullning av 5g kan vi tillgodose ett behov av hög prestanda och kapacitet och se till att Sverige fortsatt ligger i teknikens framkant, säger Patrik Hofbauer, vd på Telenor Sverige.

Som många känner till samarbetar de två företagen redan med varandra genom det gemensamma bolaget Net4mobility för att driva det nationella 4g-nätet. Därmed kommer det gemensamma 4g-nätet utgöra en naturlig grund för 5g-utbyggnad.

– Fördelarna med att vara två aktörer i satsningen på 5g-nätet är inte bara ekonomiska. Det ger oss också stora fördelar i hur snabbt och flexibelt vi kan jobba när nätet faktiskt ska rullas ut, säger Samuel Skott, vd på Tele2 Sverige.

  • Annons 3

Fler nyheter

EQT:s nya spelare siktar på topp-platsen

IP Only Enterprise är en ny toppspelare på företagsmarknaden. Målet för sammanslagningen mellan IP Only och DGC: att passera Telia i nya marknadsandelar. Telekom idag träffade bolaget för att höra hur det ska gå till.

  • Annons 4