nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Teleoptis maskininlärning vässar WFM-mjukvaran

De satsar på artificiell intelligens, med maskininlärning som ger en unik lösning för varje kund. Ju längre Teleoptis intelligenta mjukvara används – desto mer lär den sig av kunden.

  • Artikel annons 1

Deras ai knyter ihop WFM-funktionalitet med maskininlärning som förbättrar sig efter varje enskild kundtjänsts datamönster – och ger en unik lösning för varje kund. Nu har Teleopti lanserat den första funktionaliteten som är ett backend-verktyg som använder dynamiska beslutsträd för att kategorisera skift.

Målet med ai är att skapa en bättre användarupplevelse med Teleopti WFM. Ju längre den intelligenta mjukvaran används – desto mer lär den sig av kunden, och blir bättre på att fatta beslut som passar användaren. Lösningen minskar behovet av manuellt arbete, exempelvis kring resursplanering.

Ser hur maskininlärning kan ge mer värde

– Workforce Management-industrin måste röra sig bortom att prata om ai som ”en framtida förändrare av spelplanen”, och istället se hur den kan användas för situationer i verkliga livet och ha en faktisk inverkan på WFM-planering. Innovation utgör kärnan för Teleopti så det är naturligt för oss att testa och utmana hur maskininlärning kan snabba på WFM-processer och ge ännu mer värde och värde till kontaktcenter, säger Magnus Geverts, Chief Business Development Officer på Teleopti.

Företaget utlovar att det här bara är det första steget – fler ai-lösningar ska snart inkorporeras.

  • Annons 3

Fler nyheter

”Datacenter-branschen kommer explodera”

Sverige är hett i datacenter-världen – och det spiller över på andra branscher.
Inte minst byggindustrin som ser gyllene lägen här i landet.
– Vi ser Sverige som en jättelovande marknad, här är perfekta förhållanden för datacenters, säger Thomas O’Connor på Collen.

Här är Intels nya 5g-modem

Ett nytt chip som tar mobiler och andra prylar in i 5g-eran.
Intel har nu visat upp XMM 8160 5G modemet, som de förväntar ska stödja upp till 6 gbps.

  • Annons 4

Telias digitala mormor ska bekämpa näthatare

En schysst bot som ska agera motpol till elakheterna på internet. I samband med World Kindness Day lanserar Telia vad de kallar för världens snällaste chatbot.
– Det är viktigt att ta ansvar och en tydlig ställning, säger Anders Tillander på operatören.

Telia och Ericsson håller de autonoma lastbilarna rullande

Nu rullar självkörande el-lastbilar i Jönköping, För projektet har tillverkaren Einride inlett ett nytt 5g-samarbete med Ericsson och Telia.
– Det är viktigt för oss att få veta vilka bakomliggande krav som kommer ställas på vårt nät, säger Telias teknikchef Mats Lundbäck till Telekom idag.