nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Teleoptis maskininlärning vässar WFM-mjukvaran

De satsar på artificiell intelligens, med maskininlärning som ger en unik lösning för varje kund. Ju längre Teleoptis intelligenta mjukvara används – desto mer lär den sig av kunden.

  • Artikel annons 1

Deras ai knyter ihop WFM-funktionalitet med maskininlärning som förbättrar sig efter varje enskild kundtjänsts datamönster – och ger en unik lösning för varje kund. Nu har Teleopti lanserat den första funktionaliteten som är ett backend-verktyg som använder dynamiska beslutsträd för att kategorisera skift.

Målet med ai är att skapa en bättre användarupplevelse med Teleopti WFM. Ju längre den intelligenta mjukvaran används – desto mer lär den sig av kunden, och blir bättre på att fatta beslut som passar användaren. Lösningen minskar behovet av manuellt arbete, exempelvis kring resursplanering.

Ser hur maskininlärning kan ge mer värde

– Workforce Management-industrin måste röra sig bortom att prata om ai som ”en framtida förändrare av spelplanen”, och istället se hur den kan användas för situationer i verkliga livet och ha en faktisk inverkan på WFM-planering. Innovation utgör kärnan för Teleopti så det är naturligt för oss att testa och utmana hur maskininlärning kan snabba på WFM-processer och ge ännu mer värde och värde till kontaktcenter, säger Magnus Geverts, Chief Business Development Officer på Teleopti.

Företaget utlovar att det här bara är det första steget – fler ai-lösningar ska snart inkorporeras.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Så blir Net1 under Teracom

I mars införlivades Net1 i Teracom och Maria Sandgren tog över som vd.
Nu avslöjar hon vilken väg företaget sak gå framöver.
– Vi har börjat titta på hur vi framöver kan bygga ut vårt mobilnät, säger hon.

De här samarbetsverktygen använder vi

Under torsdagen gick Telekom idag-konferensen Connect19 av stapeln. Fokus var den digitala arbetsplatsen och collaboration. Men hur ser det ut i verkligheten?
Vi ställde frågan om vilket samarbetsverktyg som användes till konferensdeltagarna.