nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Telia digitaliserar Bilia

De närmaste fem åren kommer Telia ha helhetsansvaret för bilkedjan Bilias kommunikationssystem i både Sverige och i Norge.

Bilia säljer Volvo och får nu telekom levererad av Telia.
Bilia säljer Volvo och får nu telekom levererad av Telia.
  • Artikel annons 1

Det är en stor affär som omfattar fast och mobil telefoni, växel, kontaktcenter samt stödsystem till Bilias verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Bilia kommer kontaktcenterplattformen, med telefoni, chatt och digitala kanaler, bli en central del i Bilias framtida kommunikation med kunder.

– Det här samarbetet är viktigt för att vi ska kunna fortsätta ha de nöjdaste kunderna i branschen, och gör det samtidigt enklare för oss att möta våra kunder på deras villkor, oavsett kanal, säger Magnus Karlsson, cio för Biliakoncernen.

Telia levererar kommunikationslösningarna som tjänster till Bilia vilket betyder att Telia även står för förvaltning av systemet. På så vis ska Bilia kunna frigöra resurser och effektivisera sin it-verksamhet för att bland annat utveckla nya digitala tjänster. Avtalet mellan Bilia Och Telia gäller under de närmaste fem åren och Cygate kommer att ansvara för leverans och förvaltning av växellösningen.

Värt att nämna är att Bilia och Telia även samarbetar med telekomföretagets nya tjänst för uppkopplade bilar – Telia sense.

Koncernbolaget Bilia har verksamhet i Sverige, Norge och Tyskland och har bildats från tidigare Volvoägda Volvator. I dag är koncernens verksamhet fokuserad till personbilar och är återförsäljare för bland annat Volvo, Toyota och Renault.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Samsung lanserar skandalmobil

Elektronikbjässen Samsung har inte gett upp tanken på att släppa Galaxy note 7 på marknaden. Det är dock ännu osäkert om vart någonstans lanseringen kommer att ske.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här