nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Telia digitaliserar Bilia

De närmaste fem åren kommer Telia ha helhetsansvaret för bilkedjan Bilias kommunikationssystem i både Sverige och i Norge.

Bilia säljer Volvo och får nu telekom levererad av Telia.
  • Artikel annons 1

Det är en stor affär som omfattar fast och mobil telefoni, växel, kontaktcenter samt stödsystem till Bilias verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Bilia kommer kontaktcenterplattformen, med telefoni, chatt och digitala kanaler, bli en central del i Bilias framtida kommunikation med kunder.

– Det här samarbetet är viktigt för att vi ska kunna fortsätta ha de nöjdaste kunderna i branschen, och gör det samtidigt enklare för oss att möta våra kunder på deras villkor, oavsett kanal, säger Magnus Karlsson, cio för Biliakoncernen.

Telia levererar kommunikationslösningarna som tjänster till Bilia vilket betyder att Telia även står för förvaltning av systemet. På så vis ska Bilia kunna frigöra resurser och effektivisera sin it-verksamhet för att bland annat utveckla nya digitala tjänster. Avtalet mellan Bilia Och Telia gäller under de närmaste fem åren och Cygate kommer att ansvara för leverans och förvaltning av växellösningen.

Värt att nämna är att Bilia och Telia även samarbetar med telekomföretagets nya tjänst för uppkopplade bilar – Telia sense.

Koncernbolaget Bilia har verksamhet i Sverige, Norge och Tyskland och har bildats från tidigare Volvoägda Volvator. I dag är koncernens verksamhet fokuserad till personbilar och är återförsäljare för bland annat Volvo, Toyota och Renault.

  • Annons 3

Fler nyheter

Box presenterar ny tjänst

Lagra din data var du vill – utan att det påverkar användarupplevelsen. Nu har molnföretaget Box lanserat sin nya tjänst.
– Med Box Zones får företaget det bästa av två världar, säger Jeetu Patel, produktchef på företaget.

  • Annons 4

Nytt nordiskt samarbete om 5g

Världens första sammanlänkade 5g-region. Under årets nordiska statsministermöte undertecknades en ny avsiktsförklaring.
– Utvecklingen av 5G är på frammarsch och den nordiska regionen ska ligga i framkant i den utvecklingen, säger statsminister Stefan Löven.

Så hanterar Telekom idag GDPR

Arbetet med dataskyddsförordningen, GDPR, har varit intensivt den sista tiden för att vi ska vara klara till den 25 maj. Nu finns alla bitar på plats hos Telekom idag och vår ägare Pauser Media.

Operatörerna: ”Skapas risker för monopolisering”

Konkurrens ger snabb och bred nätutbyggnad. Men i skiftet till 5g finns det stora risker för att enskilda aktörer får osunda fördelar.
– De föreslagna auktionsreglerna för 700 MHz-auktionen är inte konstruerade för att säkerställa hård konkurrens, säger Samuel Skott på Tele2.

Utmanaren: ”Verkligheten har kommit ikapp vår idé”

Ett mobilabonnemang som inte kostar pengar – men där användarna får betala med sin tid.
Det är uppstickaren Wifogs strategi för att kapa till sig marknadsandelar.
– Det här är en affärsmodell man kan använda inom många branscher, säger Peter Håkansson, vd för företaget.