nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Klartecken för Telia att köpa GET/TDC Norge

Norges konkurrensmyndighet godkänner förvärvet av GET och TDC Norge. Telia Company kommer att slutföra transaktionen den 15 oktober.

  • Artikel annons 1

Telia Companys förvärv av GET och TDC Norge uppskattas leda till integrationskostnader under 2019 och 2020 på cirka 200 miljoner norska kronor årligen. Det överenskomna priset på 21 miljarder norska kronor på skuldfri basis. Telia förväntar sig att transaktionen medför synergier på mer än 0,6 GNOK 2021 från korsförsäljning mellan B2C och B2B, lägre kundomsättning och andra effektiviseringar.

Bra för de norska konsumenterna

– Jag är glad över att den norska konkurrensmyndigheten ser fördelarna med den här transaktionen som kommer att skapa en ledande konvergent operatör för både privatpersoner och företag i Norge som kan konkurrera med ett flertal attraktiva och nya produkter och tjänster. Transaktionen är bra för de norska konsumenterna och för samhället. Jag vill även varmt välkomna GET och TDC Norges anställda till Telia Company, säger Johan Dennelind, vd och koncernchef för Telia Company.

De sammanslagna företagen kommer att ha cirka 2,3 miljoner mobilkunder och cirka 1,8 miljoner personer kommer att använda GET och TDC Norges bredbands- och tv-tjänster dagligen.

Telia Company kommer att slutföra transaktionen den 15 oktober 2018. GET och TDC Norge kommer att konsolideras i Telia Companys rapportering från och med november 2018.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

Tele2 och Deutsche Telekom i nytt avtal

Nu ska Tele2:s kunder få bättre kvalitet när de är utomlands.
Den svenska operatören har ingått avtal med Deutsche Telekom Global Carrier, vilket ska ge bättre redundans, tillgänglighet och kvalitet vid roaming.

  • Annons 4

Netnordic köper upp Tedako

Systemintegratören Netnordic har tidigare köpt Radpoint och Efftel. Nu läggs ytterligare ett tillväxtstrategiskt förvärv till listan: Tedako.
– Netnordic växer och behöver mer kapacitet, säger koncernchefen Jarl Øverby.