nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Telia kopplar upp en miljon elmätare

Nu kopplar Telia upp elräkningen. I den största NB-IoT-affären för operatören kommer man via One Nordic att ansluta 900 000 av Ellevios kunder.

  • Artikel annons 1

När Telia lanserade Narrowband IoT i Norden var man en pionjär. Och nu bygger man vidare på detta då operatören fått till den sin största affär på områden. Detta genom ett avtal med One Nordic.
– NB-IoT öppnar upp för många ny användningsområden och den kraftfulla inomhustäckningen är som gjord för att koppla upp energimätare under mark eller djupt inne i byggnader, säger Björn Hansen, ansvarig chef för området på Telia.

Själva utrullningen av de nya mätarna kommer att ske i början av 2020 och väntas pågå i tre år. Avtalet löper på tio år med möjlighet till förläggning på ytterligare sex.
– NB-IoT är idealisk för svårtillgängliga områden och möjliggör maskin-till-maskin-kommunikation som passar perfekt med vår utveckling av det smarta elnätet. Det ger oss också möjlighet att i framtiden utveckla helt nya IoT-tjänster för våra kunder, säger Johan Svensson Program Manager, Ellevio.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

”Arbetssätt och kultur är levande och behöver ständigt underhåll”

Nyheter

Öppenhet, interaktion, flexibilitet, kreativitet och synergi. När Tre utvecklade sitt nya huvudkontor var visionen tydlig.
Men hur har det fallit ut i verkligheten?
– Första veckan i 3Huset var jag glatt överraskad över nyfikenheten och hur mycket våra medarbetare nyttjade möjligheterna, säger Helena Körberg, projektledare för Tres nya huvudkontor.