nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Telia levererar helhetslösning till Jernhusen

Jernhusen och Telia har skrivit avtal om en leverans av datanätverk till Jernhusens samtliga stationer och depåer. En affär värd cirka 15 miljoner kronor

Foto: Jernhusen
  • Artikel annons 1

Även Jernhusen befinner sig i en fas där stora delar av verksamheten ska digitaliseras. En förutsättning för att kunna erbjuda snabba och effektiva tjänster är att ha ett väl fungerande datanät. Under de närmaste tre åren kommer Telia få ansvaret för detta, samt wifi-uppkoppling till 120 av Jernhusens fastigheter.

Matti Möller, teknikchef på Jernhusen kommenterar avtalet.

– Vi vill effektivisera vår it-drift och få tillgång till en stabil och säker infrastruktur som kan utvecklas över tid. Det skapar förutsättningar för att vi ska kunna rulla ut nya digitala tjänster till verksamheten och samtidigt få en bättre styrning av tekniken i våra fastigheter.

Lösningen består av:

*Ett SLA (Service Level Agreement) för hela paketet.

*Fiberanslutning för leverans av bredbandstjänster till Jernhusens hyresgäster.

*Datanät (WAN och LAN) som levereras över fiber och som möjliggör för Jernhusen att koppla ihop all teknik i sina fastigheter till en och samma it-miljö.

*Service och support med övervakning av datanät, felavhjälpning samt tekniker som installerar och underhåller utrustning i Jernhusens fastigheter.

Avtalet löper över tre år och är värt cirka 15 miljoner kronor.

  • Annons 3

Fler nyheter

Tieto och Telia ingår partnerskap kring 5g

Tieto har ingått ett strategiskt partnerskap med Telia kring 5g. Företagen kommer ta fram nya användarfall, produkter och tjänster till ekosystemet kring 5g och tillsammans med kunder påskynda utvecklingen i Sverige.

NetOnNet tar in Telness i abonnemangsutbudet

Telness tar in 20 miljoner i investeringar – och två nya delägare. Samtidigt utökar NetOnNet sitt abonnemangsutbud med uppstickaren.
– Vi visar att användaren inte behöver binda upp sig hos de stora operatörerna, säger Telness vd Martina Klingvall till Telekom idag.

TeleComputing byter namn – blir Visolit

Sju förvärv och nya utmaningar. 2019 byter Telecomputing namn till Visolit.
– Marknaden förändras, kunderna har förändrade behov och vi själva har förändrats, därför byter vi nu även namn, säger koncernchefen Terje Mjøs.

  • Annons 4