nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Telia och Ecofleet mäter utsläppen

Mjukvarubolaget Ecofleet kommer att använda Telia Sense för att koppla upp kundernas fordonsflottor och mäta utsläpp. Målet är att Ecofleet ska bli ännu mer miljövänligt.

Bild: Ecofleet
  • Artikel annons 1

Telias Sense, som kortfattat är en app med hårdvara i en molnbaserad lösning för den uppkopplade bilen, breddade för någon månad sedan sitt erbjudande som nu även gäller företagstjänster. Ecofleet är nu det första företaget som ansluter sig till företagsplattformen för Telia Sense.

Det fungerar så att utsläppsdata samlas in via Telia Sense i realtid för varje fordon och för varje resa. När fordonets resa är avslutad skickas information till Ecofleet som kan sammanställa utsläppsrapporter och skicka dessa vidare till sina kunder. På så vis får företag enkelt koll på bland annat utsläpp och kostnader för fordonen.

– Ambitionen är att göra den molnbaserade vagnparkslösning som vi erbjuder våra kunder ännu grönare och mer miljövänlig. Utsläppsdata är startpunkten för att ge våra kunder kunskap om vad och var man kan göra förbättringar för att minska koldioxidutsläpp och bränslekostnader, säger Stig Lyngsie, coo och medgrundare, Ecofleet.

Ecofleet är ett internationellt mjukvarabolag som specialiserar sig på gps-baserade tjänster för styrning av vagnpark- och uppdragshantering. Bolaget har verksamhet i 20 länder med över 70 000 körande enheter.

  • Annons 3

Fler nyheter

Tres nya tjänst – ge bort din surf

Ett enkelt svep – och så kan du skicka över mobilsurf till andra användare. I dag lanserar Tre en ny kostnadsfri tjänst kallad 3Skicka surf.
– Det här har potential att i framtiden bli lika vanligt som att Swisha pengar, säger Niklas Grawé på operatören.

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här