nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Telia och Ecofleet mäter utsläppen

Mjukvarubolaget Ecofleet kommer att använda Telia Sense för att koppla upp kundernas fordonsflottor och mäta utsläpp. Målet är att Ecofleet ska bli ännu mer miljövänligt.

Bild: Ecofleet
  • Artikel annons 1

Telias Sense, som kortfattat är en app med hårdvara i en molnbaserad lösning för den uppkopplade bilen, breddade för någon månad sedan sitt erbjudande som nu även gäller företagstjänster. Ecofleet är nu det första företaget som ansluter sig till företagsplattformen för Telia Sense.

Det fungerar så att utsläppsdata samlas in via Telia Sense i realtid för varje fordon och för varje resa. När fordonets resa är avslutad skickas information till Ecofleet som kan sammanställa utsläppsrapporter och skicka dessa vidare till sina kunder. På så vis får företag enkelt koll på bland annat utsläpp och kostnader för fordonen.

– Ambitionen är att göra den molnbaserade vagnparkslösning som vi erbjuder våra kunder ännu grönare och mer miljövänlig. Utsläppsdata är startpunkten för att ge våra kunder kunskap om vad och var man kan göra förbättringar för att minska koldioxidutsläpp och bränslekostnader, säger Stig Lyngsie, coo och medgrundare, Ecofleet.

Ecofleet är ett internationellt mjukvarabolag som specialiserar sig på gps-baserade tjänster för styrning av vagnpark- och uppdragshantering. Bolaget har verksamhet i 20 länder med över 70 000 körande enheter.

  • Annons 3

Fler nyheter

Box presenterar ny tjänst

Lagra din data var du vill – utan att det påverkar användarupplevelsen. Nu har molnföretaget Box lanserat sin nya tjänst.
– Med Box Zones får företaget det bästa av två världar, säger Jeetu Patel, produktchef på företaget.

  • Annons 4

Nytt nordiskt samarbete om 5g

Världens första sammanlänkade 5g-region. Under årets nordiska statsministermöte undertecknades en ny avsiktsförklaring.
– Utvecklingen av 5G är på frammarsch och den nordiska regionen ska ligga i framkant i den utvecklingen, säger statsminister Stefan Löven.

Så hanterar Telekom idag GDPR

Arbetet med dataskyddsförordningen, GDPR, har varit intensivt den sista tiden för att vi ska vara klara till den 25 maj. Nu finns alla bitar på plats hos Telekom idag och vår ägare Pauser Media.

Operatörerna: ”Skapas risker för monopolisering”

Konkurrens ger snabb och bred nätutbyggnad. Men i skiftet till 5g finns det stora risker för att enskilda aktörer får osunda fördelar.
– De föreslagna auktionsreglerna för 700 MHz-auktionen är inte konstruerade för att säkerställa hård konkurrens, säger Samuel Skott på Tele2.

Utmanaren: ”Verkligheten har kommit ikapp vår idé”

Ett mobilabonnemang som inte kostar pengar – men där användarna får betala med sin tid.
Det är uppstickaren Wifogs strategi för att kapa till sig marknadsandelar.
– Det här är en affärsmodell man kan använda inom många branscher, säger Peter Håkansson, vd för företaget.