nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Telia säljer av Turkcell

Telia Company har sålt aktier motsvarande över fyra miljarder kronor i Turkcell och äger numera knappt en fjärdedel.

  • Artikel annons 1

Efter anbudsförfarandet, som inleddes igår den 18 september, har Telia Company åtagit sig att sälja 153,5 miljoner aktier i Turkcell Iletism Hizmetleri. Priset per aktie har satts till 11,60 turkisk Lira, (TRY) vilket för samtliga sålda aktier blir närmare 1,8 miljarder TRY. Översatt till svensk valuta blir det strax över fyra miljarder kronor.

När nu aktieförsäljningen avslutats äger Telia Company 24 procent av aktierna i Turkcell via ägandet i Turkcell Holding.

– Telia Company kommer fortsättningsvis att vara största aktieägare i Turkcell och fortsätter oförtrutet att arbeta för att hitta lösningar på ägarlåsningen och för att återställa en fungerande bolagsstyrning, säger Johan Dennelind, vd och koncernchef för Telia Company, i ett uttalande.

Försäljningen av de återstående direktägda aktierna i Turkcell är i linje med bolagets strategi att fokusera på verksamheterna i Norden och Baltikum.

  • Annons 3

Fler nyheter

Här i labbet skapas Jabra-ljudet

Jabras motto är att vara ledande inom ljud. Telekom idag har besökt koncernens ljudlabb där framtidens produkter forskas fram – och vi har fått känna på både absolut tysthet och massiva störningsljud.

  • Annons 4

EQT:s nya spelare siktar på topp-platsen

IP Only Enterprise är en ny toppspelare på företagsmarknaden. Målet för sammanslagningen mellan IP Only och DGC: att passera Telia i nya marknadsandelar. Telekom idag träffade bolaget för att höra hur det ska gå till.