nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Telia säljer av Turkcell

Telia Company har sålt aktier motsvarande över fyra miljarder kronor i Turkcell och äger numera knappt en fjärdedel.

  • Artikel annons 1

Efter anbudsförfarandet, som inleddes igår den 18 september, har Telia Company åtagit sig att sälja 153,5 miljoner aktier i Turkcell Iletism Hizmetleri. Priset per aktie har satts till 11,60 turkisk Lira, (TRY) vilket för samtliga sålda aktier blir närmare 1,8 miljarder TRY. Översatt till svensk valuta blir det strax över fyra miljarder kronor.

När nu aktieförsäljningen avslutats äger Telia Company 24 procent av aktierna i Turkcell via ägandet i Turkcell Holding.

– Telia Company kommer fortsättningsvis att vara största aktieägare i Turkcell och fortsätter oförtrutet att arbeta för att hitta lösningar på ägarlåsningen och för att återställa en fungerande bolagsstyrning, säger Johan Dennelind, vd och koncernchef för Telia Company, i ett uttalande.

Försäljningen av de återstående direktägda aktierna i Turkcell är i linje med bolagets strategi att fokusera på verksamheterna i Norden och Baltikum.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Länderna med snabbast bredband

Norge har det snabbaste mobila bredbandet och i Singapore är nedladdningshastigheten på fasta bredband överlägset, medan Sverige finns med på topp 10. Det visar en sammanställning från Ookla.

IOT-nät över hela landet

Telekomoperatören Orange Belgium har annonserat utrullningen av ett landsomfattande iot-nätverk som går under namnet ”Mobile IoT”.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här