nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Telia ska fixa mer fiber på McDonalds

Nu tar Telia över driften av fibernätet i McDonalds svenska restauranger. Avtalet omfattar WAN, LAN och WiFi nät – som utgör ryggraden i kedjans digitala infrastruktur.

  • Artikel annons 1

McDonalds har redan rullat ut en rad nya tjänster för att bättra gästernas upplevelse, som självbeställning, bordsservering och hemleverans. Nästa steg är att Telia ska fixa mer fiber. Operatören tar över driften av det fiberbaserade datanätet i samtliga av McDonalds drygt 200 svenska restauranger.

Avtalet omfattar WAN, LAN och WiFi nät – som utgör ryggraden i restaurangkedjans digitala infrastruktur. Det ger McDonalds tillgång till ett stabilt och säkert datanät. Telia ansvarar för drift och underhåll samt löpande utveckling av nätet. Med uppgraderingen ska McDonalds utveckla nya digitala tjänster, både för kunderna och för medarbetarna.

Ska ligga i framkant

– Vårt mål är att McDonald’s ska ligga i framkant och erbjuda nya tjänster som höjer kundupplevelsen ytterligare och att den digitala infrastruktur som används fungerar felfritt för de 400 000 gäster som dagligen besöker restaurangerna. Vår lösning erbjuder den stabilitet, driftsäkerhet och skala som krävs för det, säger Charlotta Rehman, vice-vd för Telia Sverige och chef för företagsaffären.

Avtalet med McDonald’s, som löper under 36 månader, skrevs i februari i år och utrullningen av det nya nätet påbörjas i oktober och förväntas vara slutfört under våren 2019.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.