nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Telia skippar roamingpåslag

Telia tar steget att låta privatkunder surfa i EU/EES-området på samma villkor som hemma i Sverige. Även den kontroversiella avgiftfria surfningen på sociala medier ingår.

shutterstock_531675907
  • Artikel annons 1

Telias privatkunder kan, sedan en tid tillbaka, ringa och surfa utan roamingavgifter i norden och baltikum, men nu slopar operatören roamingavgifter även för övriga Europa. Närmare bestämt blir avgiftfri roaming i samtliga EU/EES-länder. Det framgår i ett pressmeddelande från Telia.

Förändringen innebär även att privakunder med Telia Komplett-abonnemang även får ta del av Telias kontroversiella gratissurf för sociala nätverk.

Samtidigt ökas även surfmängden på för alla mobilabonnemang över 1 gigabyte med 50 procent eller mer. Förändringarna börjar gälla alla Telias privatkunder den 11 april.

15 juni i år ska roamingpåslagen inom EU vara borta.

Sedan tidigare har Telenor gjort en liknande satsning med skippat roamingpåslag inom EU.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

  • Annons 4

Risk för missnöje när nätverket inte testas innan köp

Krönika

Vi har väl alla gått och letat efter täckning eller varit med om att Skypesamtalet hackar och bryts? När arbetsplatsens trådlösa nätverk inte längre klarar uppgiften är det oftast en uppgradering till modernare teknik som är lösningen. Men hur tar man reda på vilken utrustning som behövs för att möta behoven? Alla leverantörer kan idag […]

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här