nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Telia stärker närvaron i Dalsland

Efter årsskiftet blir Dalbo Net en del av Telia.
Detta då operatören köper upp det dalsländska bolaget och tar över dess nät.

  • Artikel annons 1

Telia stärker positionen i Dalsland och meddelar att man förvärvar Dalbo Net AB. Det innebär att runt 1 000 privatkunder och ett 50-tal företagskunder från och med den 3 januari kommer införlivas i Telias infrastruktur.

I ett kort uttalande säger Telia att för kunderna (som idag har tillgång till Zitius öppna nät) kommer ägarbytet inte att innebära någon förändring i tjänst eller pris.

En snabb och framtidssäker uppkoppling är avgörande för att boende och företag ska kunna fortsätta att växa i kommunen. Dalbo Net har byggt ett nät av hög kvalité och framåt kommer vi kunna dra stor nytta av denna grund när vi fortsätter koppla upp kommunen, säger Ove Alm, chef för Telia Infra och ansvarig för Telias fasta och mobila nät i Sverige.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.