nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Telia stärker närvaron i Dalsland

Efter årsskiftet blir Dalbo Net en del av Telia.
Detta då operatören köper upp det dalsländska bolaget och tar över dess nät.

  • Artikel annons 1

Telia stärker positionen i Dalsland och meddelar att man förvärvar Dalbo Net AB. Det innebär att runt 1 000 privatkunder och ett 50-tal företagskunder från och med den 3 januari kommer införlivas i Telias infrastruktur.

I ett kort uttalande säger Telia att för kunderna (som idag har tillgång till Zitius öppna nät) kommer ägarbytet inte att innebära någon förändring i tjänst eller pris.

En snabb och framtidssäker uppkoppling är avgörande för att boende och företag ska kunna fortsätta att växa i kommunen. Dalbo Net har byggt ett nät av hög kvalité och framåt kommer vi kunna dra stor nytta av denna grund när vi fortsätter koppla upp kommunen, säger Ove Alm, chef för Telia Infra och ansvarig för Telias fasta och mobila nät i Sverige.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

Telenor Connexion rankas som en av världens främsta

Analysbolaget Gartner rankar Telenor Connexion högt. I företagets rapport framgår det att Iot-bolaget är ett av världens 17 främsta leverantörer.
– Vi ser rapporten som en bekräftelse av vårt erbjudande och som ett bevis på vår förmåga att möta kundernas behov, säger Mats Lundquist, vd på Telenor Connexion.

  • Annons 4

Tele2 och Deutsche Telekom i nytt avtal

Nu ska Tele2:s kunder få bättre kvalitet när de är utomlands.
Den svenska operatören har ingått avtal med Deutsche Telekom Global Carrier, vilket ska ge bättre redundans, tillgänglighet och kvalitet vid roaming.