nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Telia

”Telia vill köpa danska TDC”

Enligt Dagens Industri vill Telia köpa den danska operatören TDC, som i sin tur vill köpa svenska Comhem.

  • Artikel annons 1

Källor till Dagens Industri säger till tidningen att ett bud på danska TDC är på agendan i ”högsta grad”, men att företaget i så fall sannolikt måste göra en nyemmision.

Men Telia är inte ensam om att vilja köpa TDC. Det amerikanska riskkapitalbolaget Apollo Global Management försökte exempelvis köpa företaget förra hösten.

Samtidigt försöker TDC stoppa ett uppköp. Enligt Dagens Industri har företaget långt gångna planer på att köpa upp svenska Comhem. Om den affären skulle gå igenom skulle Telias planer på uppköp stoppas eftersom konkurrensmyndigheterna skulle säga nej.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

  • Annons 4

Risk för missnöje när nätverket inte testas innan köp

Krönika

Vi har väl alla gått och letat efter täckning eller varit med om att Skypesamtalet hackar och bryts? När arbetsplatsens trådlösa nätverk inte längre klarar uppgiften är det oftast en uppgradering till modernare teknik som är lösningen. Men hur tar man reda på vilken utrustning som behövs för att möta behoven? Alla leverantörer kan idag […]

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här