nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Telias 5g-nätverk växer

5G Finland har fått en ny medlem. It-jätten Tieto blir den fjärde medlemmen i Telias öppna nätverk.

  • Artikel annons 1

För en dryg månad sedan skickade Telia ut en inbjudan till industrin, den offentliga sektorn samt tech-Finland att vara med och se till att Finland utnyttjar nästa generation mobilnät på bästa sätt för slutkunderna.

Tekes, Nokia och startup-communityt Maria 01 var de första att hoppa på att jobba gemensamt och idag meddelar it-bolaget Tieto att de också ansluter sig.

I ett pressmeddelande skriver Tieto att ett intressant område för dem att jobba tillsammans med Telia kring är att se hur VR-lösningar och tjänster kan föras in i 5g-världen.

– Nätverken och ekosystemen för samman sakkunniga från olika områden, och därigenom kan vi dra nytta av mångsidigt kunnande för ett gemensamt ändamål, säger Bengt Möller, kundansvarig på Tieto i ett uttalande.

– Tieto är en utmärkt partner i 5G Finland-nätverket. Företaget har skapat avancerade IoT-lösningar och pilotprojekt inom ny mobilteknologi, säger Janne Koistinen, ansvarig för 5g på Telia Finland.

Etiketter:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

GTT utökar SD-WAN-tjänst

Flera nätverksapplikationer på en enda universell kundenhet. Nu har GTT utökat sin SD-WAN-tjänst för att leverera mer kostnadseffektiva nätverkstjänster.

Advania köper Itello

Från noll till 600 miljoner. För ett år sedan hade Advania ingen närvaro på it-infrastrukturmarknaden i Norge. Nu har man intagit en betydande position i och med uppköpet av Itello.