nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Telias 5g-nätverk växer

5G Finland har fått en ny medlem. It-jätten Tieto blir den fjärde medlemmen i Telias öppna nätverk.

  • Artikel annons 1

För en dryg månad sedan skickade Telia ut en inbjudan till industrin, den offentliga sektorn samt tech-Finland att vara med och se till att Finland utnyttjar nästa generation mobilnät på bästa sätt för slutkunderna.

Tekes, Nokia och startup-communityt Maria 01 var de första att hoppa på att jobba gemensamt och idag meddelar it-bolaget Tieto att de också ansluter sig.

I ett pressmeddelande skriver Tieto att ett intressant område för dem att jobba tillsammans med Telia kring är att se hur VR-lösningar och tjänster kan föras in i 5g-världen.

– Nätverken och ekosystemen för samman sakkunniga från olika områden, och därigenom kan vi dra nytta av mångsidigt kunnande för ett gemensamt ändamål, säger Bengt Möller, kundansvarig på Tieto i ett uttalande.

– Tieto är en utmärkt partner i 5G Finland-nätverket. Företaget har skapat avancerade IoT-lösningar och pilotprojekt inom ny mobilteknologi, säger Janne Koistinen, ansvarig för 5g på Telia Finland.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

”Arbetssätt och kultur är levande och behöver ständigt underhåll”

Nyheter

Öppenhet, interaktion, flexibilitet, kreativitet och synergi. När Tre utvecklade sitt nya huvudkontor var visionen tydlig.
Men hur har det fallit ut i verkligheten?
– Första veckan i 3Huset var jag glatt överraskad över nyfikenheten och hur mycket våra medarbetare nyttjade möjligheterna, säger Helena Körberg, projektledare för Tres nya huvudkontor.

  • Annons 4