nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Toshiba blir fyra

Elektronikbjässen Toshiba annonserar att verksamheten delas upp i fyra områden som vart och ett blir fyra dotterbolag.

FILE PHOTO -  The logo of Toshiba is pictured on its flash memory factory, seen during a media tour in Yokkaichi
  • Artikel annons 1

Japanska Toshiba ska framöver dela upp verksamheten i IT- och kommunikationsteknologi, social infrastruktur, energi samt elektronik. Dessa fyra verksamhetsområden blir helägda dotterbolag inom koncernen. Omorganisationen är en effekt av ekonomiska svårigheter som bland annat uppstått via skenande kostnader vid konstruktion av kärnkraftverk i USA.

Tre av de fyra dotterbolagen är klara från och med den 1 juli och det fjärde, inom energi, ska knoppas av tre månader senare.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här