nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Tre fick band för 100 miljoner

I dag blev det klart att Tre budade högst i auktionen om tillstånd i 1800 MHz-bandet.

Johan Johansson, vd för Tre Sverige
Johan Johansson, vd för Tre Sverige FOTO: Nicklas Gustafsson
  • Artikel annons 1

Tidigare i år annonserade Post- och Telestyrelsen, PTS, att ett nationellt tillstånd i 1800 MHz-bandet skulle auktioneras ut och bjöd därmed in alla som var intresserade av att buda.Nu är det klart att Tre tog hem auktionen med ett bud på 100 050 000 kronor. Tillståndet gäller 2×5 MHz i 1800 MHz-bandet och tillståndstiden är gäller i tio år.

Enligt Johan Johansson, vd på Tre Sverige, passar bandet bra in i operatörens befintliga nät och kommer att bidra med ökad datakapacitet.

– Vi ser att dataanvändandet hos våra kunder fortsätter att öka samtidigt som tillgång till ett bra och stabilt mobilnät blir en allt viktigare faktor för både kundnöjdhet och val av operatör, säger han i ett uttalande.

Förvärvet av 1800 MHz-bandet är enligt Tre en viktig del i arbetet med utbyggnaden av 4g+ nätet.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

  • Annons 4

Risk för missnöje när nätverket inte testas innan köp

Krönika

Vi har väl alla gått och letat efter täckning eller varit med om att Skypesamtalet hackar och bryts? När arbetsplatsens trådlösa nätverk inte längre klarar uppgiften är det oftast en uppgradering till modernare teknik som är lösningen. Men hur tar man reda på vilken utrustning som behövs för att möta behoven? Alla leverantörer kan idag […]

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här