nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Tre lanserar Esim till Ipad

I vintras släppte Tre Esim för Iphone – nu lanseras det för Ipad.
Och på kort tid har operatören sätt att tekniken bidrar till ökad kundnöjdhet.

  • Artikel annons 1

Det har länge pratats om digitala simkort, så kallade embedded sim – Esim, men det har ännu så länge varit skralt på utbudssidan. I december lanserade Tre som första operatör tekniken, men bara till de senaste versionerna av Iphone.

Nu är man återigen först på ett område, surfplattor, då man lanserar det hela till Ipad. Förvisso bara pro-versionen och framtida produkter. Men Tre menar att tekniken är ett av skälen till ökad kundnöjdhet.
– Antalet kunder som väljer eSIM har ökat stadigt sedan lanseringen förra året. Vi har också sett att många kunder nämner eSIM i våra kundnöjdhetsmätningar som en av anledningarna till varför man är nöjd med oss som operatör. Våra kunder gillar att vara först med det senaste och som utmanare drivs vi av att ligga före våra konkurrenter, det är en bra kombination, säger Oscar Otteborn, chef för konsumentmarknaden på Tre.

I nästa steg siktar operatören på att göra hela sitt tjänsteflöde digitalt – vilket inte minst Android-användare kan se fram emot. Exakt när det kommer att ske är dock inget Tre avslöjar i dagsläget.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

”Arbetssätt och kultur är levande och behöver ständigt underhåll”

Nyheter

Öppenhet, interaktion, flexibilitet, kreativitet och synergi. När Tre utvecklade sitt nya huvudkontor var visionen tydlig.
Men hur har det fallit ut i verkligheten?
– Första veckan i 3Huset var jag glatt överraskad över nyfikenheten och hur mycket våra medarbetare nyttjade möjligheterna, säger Helena Körberg, projektledare för Tres nya huvudkontor.

  • Annons 4