nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Tre lanserar Esim till Ipad

I vintras släppte Tre Esim för Iphone – nu lanseras det för Ipad.
Och på kort tid har operatören sätt att tekniken bidrar till ökad kundnöjdhet.

  • Artikel annons 1

Det har länge pratats om digitala simkort, så kallade embedded sim – Esim, men det har ännu så länge varit skralt på utbudssidan. I december lanserade Tre som första operatör tekniken, men bara till de senaste versionerna av Iphone.

Nu är man återigen först på ett område, surfplattor, då man lanserar det hela till Ipad. Förvisso bara pro-versionen och framtida produkter. Men Tre menar att tekniken är ett av skälen till ökad kundnöjdhet.
– Antalet kunder som väljer eSIM har ökat stadigt sedan lanseringen förra året. Vi har också sett att många kunder nämner eSIM i våra kundnöjdhetsmätningar som en av anledningarna till varför man är nöjd med oss som operatör. Våra kunder gillar att vara först med det senaste och som utmanare drivs vi av att ligga före våra konkurrenter, det är en bra kombination, säger Oscar Otteborn, chef för konsumentmarknaden på Tre.

I nästa steg siktar operatören på att göra hela sitt tjänsteflöde digitalt – vilket inte minst Android-användare kan se fram emot. Exakt när det kommer att ske är dock inget Tre avslöjar i dagsläget.

Etiketter:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.