nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Maskin i gruva. Foto: Boliden

Tre nya talare till Telekom idag Live

I maj anordnar Telekom idag en heldagskonferens om hur man digitaliserar effektivt med hjälp av IoT. Nu har talarlistan fyllts på med tre nya namn.

  • Artikel annons 1

Det är hög tid för de allra flesta företag och organisationer att digitalisera sin verksamhet. Därför valde Telekom idags redaktion i höstas att fokusera den första av årets stora konferenser på hur man gör det på ett effektivt sätt, med hjälp av de uppkopplade prylarna. Den 16 maj hålls konferensen Next generation IoT – digitalisera effektivt.

Nu håller talarlistan, som sedan tidigare innehåller profiler som Fredrik Östbye på Grundfos, Karin Avatare på Scania, Per Gustafsson på VMware och Conny Björnehall på Sogetti, på att bli färdig.

De senaste dagarna har ytterligare tre namn tillkommit – och de har riktigt spännande saker att berätta, berättar Kalle Anrell, chefredaktör på Telekom idag och ansvarig för programmet:

Anders Visell från Indentive kommer att berätta om hur man skapar ett öppet IoT-nät och om hur man får kunden att uppskatta en visualiserad data. Anders Visell är en del av vårt strategispår.

Eilert Johansson på Rise är projektledare för PIMM, projektet där gruvindustrin ska digitaliseras och som har bolag som Ericsson, Telia, Boliden, ABB med flera inblandade. Han kommer att prata en del om tekniken de använder, men framför allt om hur digitaliseringen kan förändra affärsmodellerna.

– Och Erik Forsgren från Ericsson kommer att vara en av talarna på vårt säkerhetsspår. Han berättar om hur blockchain, tekniken som ligger bakom bitcoin, skapar ett säkrare internet och också ger säkrare IoT-system.

Hela programmet finns på telekomidag.se/live. Där finns också möjligheter att boka en plats på konferensen.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

”Arbetssätt och kultur är levande och behöver ständigt underhåll”

Nyheter

Öppenhet, interaktion, flexibilitet, kreativitet och synergi. När Tre utvecklade sitt nya huvudkontor var visionen tydlig.
Men hur har det fallit ut i verkligheten?
– Första veckan i 3Huset var jag glatt överraskad över nyfikenheten och hur mycket våra medarbetare nyttjade möjligheterna, säger Helena Körberg, projektledare för Tres nya huvudkontor.