nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Trechefen: ”Ser det här som en game changer”

Ett enda alternativ – med obegränsad surf och kraftigt sänkt pris. Tre storsatsar på företag och har som mål att öka sin marknadsandel markant.
– Jag ser det här som en game changer för företagsmarknaden, säger vd:n Haval van Drumpt.

  • Artikel annons 1

Det ska vara enklare och billigare för företag att få till sin telefoni, det menar nytillträdda Trechefen Haval van Drumpt. I ett nytt drag så kommer därför operatören att rensa ut bland erbjudanden och från och med nu endast erbjuda ett enda alternativ. Och förhoppningen är att detta ska locka rejält med kunder.
– Fram till i dag har ett fåtal stora aktörer låst in småföretag på en marknad med en uppsjö av erbjudanden som gör det svårt att jämföra och sälja. Det är över nu, säger han.

Så vad är det egentligen som Tre erbjuder? Jo, ett företagsabonnemang där obegränsat med surf, samtal och sms/mms i Sverige ingår. Detta till en kostnad på 249 kr/mån (ex moms).
Att man lagt sig så lågt har sitt ursprung i att Tre lät genomföra en undersökning med småföretagare. I denna framgick det att 90 procent ansåg att 399 kronor var taket för vad ett mobilabonnemang bör kosta per månad. En bra bit lägre än det snittpris om 599 kronor som ett abonnemang med obegränsad surf har i dag.
– Det säger mycket om vilka överpriser branschen har haft. Konkurrensen på konsumentmarknaden har pressat ned mobilpriserna och storföretagen har ofta haft möjlighet att förhandla ned sina abonnemang genom stora volymer. Småföretagarna har kommit i kläm, säger Haval van Drumpt.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

”Arbetssätt och kultur är levande och behöver ständigt underhåll”

Nyheter

Öppenhet, interaktion, flexibilitet, kreativitet och synergi. När Tre utvecklade sitt nya huvudkontor var visionen tydlig.
Men hur har det fallit ut i verkligheten?
– Första veckan i 3Huset var jag glatt överraskad över nyfikenheten och hur mycket våra medarbetare nyttjade möjligheterna, säger Helena Körberg, projektledare för Tres nya huvudkontor.