nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Tres kunder använder mest mobildata i världen

Med en genomsnittlig dataförbrukning på 4,5 GB i månaden per sim-kort surfar de svenska Tre-kunderna mest i världen. Men Telenors kunder ligger hack i häl.

  • Artikel annons 1

Det är analysföretaget Tefficient som analyserat dataförbrukningen hos mobilkunder i en lång rad länder under de tre sista kvartalen 2014 och det första kvartalet 2015. Finland har sedan den senaste mätningen dragit ifrån Sverige och är nu klar ledare när det gäller dataförbrukning per sim-kort. De finska användarna förbrukar i snitt 2,9 GB per månad medan de svenska förbrukar 2,1 GB vilket placerar oss på andraplatsen i världsrankingen. Japan, Sydkorea och Estland är de övriga på fem i topp.

Förklaringen Tefficient ser till den snabba förbrukningstillväxten i Finland är att två av de tre finska operatörerna har fortsatt att erbjuda abonnemang med obegränsad datapott.

Svenska Tres kunder förbrukar mest mobildata.

Svenska Tres kunder förbrukar mest mobildata.

Men även om det är de finska användarna som i genomsnitt förbrukar mest mobildata är det faktiskt kunderna hos två svenska operatörer som är de mesta dataslukarna. Hos Tre låg genomsnittet per sim-kort på hela 4,5 GB och hos Telenor på 4 GB. Förklaringen ligger delvis i att båda operatörerna har en stor andel rena dataabonnemang (28 respektive 20 procent) men även de vanliga mobilanvändarna är storkonsumenter på mobildata och förbrukar 1,8 respektive 1,7 GB per simkort.

Hela rapporten kan du ladda ner här.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Tre och Bumbee Labs ingår avtal

Ett steg mot smartare städer. Det är vad Tre säger efter att ha tecknat avtal med IoT-företaget Bumbee Labs. Avtalet innebär att operatören levererar mobil uppkoppling.

Tele2:s företagschef avgår

Det blir viss omstrukturering hos Tele2. Detta då Tom Craig valt att kliva av som chef för svenska företagsmarknaden. Ny tillförordnad chef blir Fredrik Stenberg.

Informatica väljer svenska plattformen

Svenska Snow Software har kapat till sig en storaffär. Detta då Företagsmoln-jätten Informatica väljer deras plattform.
– Vi valde Snow på grund av produktens helhetsomfattning, säger Richard Scott på Informatica.