nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Tres nya tjänst – ge bort din surf

Ett enkelt svep – och så kan du skicka över mobilsurf till andra användare. I dag lanserar Tre en ny kostnadsfri tjänst kallad 3Skicka surf.
– Det här har potential att i framtiden bli lika vanligt som att Swisha pengar, säger Niklas Grawé på operatören.

  • Artikel annons 1

Att dela surfpott har länge varit något man kan göra inom olika abonnemang, men nu tar Tre det steget längre och gör så att man kan sprida sin surf i än vidare cirklar. Detta med tjänsten kort och gott kallad: 3Skicka surf.

Via appen kan exempelvis omtänksamma kompisar eller mor- och farföräldrar hälla över några gigabyte till den det tryter hos.

– Det ska vara en självklarhet att kunna dela med sig av surfen man betalat för, och inte bara till familjemedlemmar utan även till kompisar eller varför inte till någon man beundrar, en date eller ens bonusbarn, säger Niklas Grawé, chef för Tres konsumentaffär.

Smidigt att använda

Alla Tres privatkunder med mobilabonnemang kan använda tjänsten. Det hela är kostnadsfritt, men en förutsättning är att man har ett Mitt3-konto samt laddat ner appen.

Och det är smidigt för mottagaren, hen behöver inte göra något alls – inte ens ha programmet, för att kunna ta emot surf. Dock krävs det att mottagaren är kund hos Tre. När delningen är gjord skickas det ett sms där det framgår hur mycket som skänkts samt vem som delat med sig.

Den delade mobilsurfen går att användas fram till månadsskiftet, sedan nollställs den.

– Så vitt vi vet har det aldrig tagits fram en likadan tjänst tidigare, säger Niklas Grawé.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Luleå bygger testmiljö för 5g

Snart ska Luleå få 5g. Stadens universitet kommer tillsammans med bland annat Telia och Ericsson bygga en testmiljö.
– Vi är upprymda över att få en av de första 5g-installationerna i Sverige, säger projektledaren Karl Andersson.