nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Trio klart för virtualisering

Efter omfattande tester och avklarad certifiering har telefoniplattformen Trio Enterprise nu fått grönt ljus från VMware. Lösningen är därmed färdig för virtualisering.

  • Artikel annons 1

Det är kombinationen av senaste utgåvan av Trio Enterprice, 3.2, och VMwares virtualiseringsmotor ESXi 5.0 som fått klartecken att de fungerar som de ska tillsammans.

– I labbmiljö har vi kört även tidigare versioner av Trio virtuellt, men i 3.2 har vi åtgärdat en del punkter som VMware pekat på för att få realtidstrafiken att flyta som den ska. Därmed finns förutsättningarna att kunna använda en virtuell miljö också för skarp drift, berättar Michael Stubbing, vd för Enghouse Interactive Trio.

Att kunna använda en virtuell driftsmiljö även för telefoniapplikationerna blir allt viktigare. Både för att kunna samutnyttja hårdvara, då dagen kommunikationslösningar tenderar att kräva allt fler servrar, och för att enklare kunna få till redundans i systemen.

– Enkelt sett handlar det om att öka kostnadseffektiviteten, konstaterar Michael Stubbing.

Trio Enterprise 3.2 lanserades i november. Förutom möjligheterna till virtualisering är den viktigaste nyheten att det nu går att integrera Trio med Lync via Microsofts UMCA-gränssnitt vilket ska ge ett djupare och bättre samarbete mellan plattformarna än tidigare.

  • Annons 3

Fler nyheter

”Arbetssätt och kultur är levande och behöver ständigt underhåll”

Nyheter

Öppenhet, interaktion, flexibilitet, kreativitet och synergi. När Tre utvecklade sitt nya huvudkontor var visionen tydlig.
Men hur har det fallit ut i verkligheten?
– Första veckan i 3Huset var jag glatt överraskad över nyfikenheten och hur mycket våra medarbetare nyttjade möjligheterna, säger Helena Körberg, projektledare för Tres nya huvudkontor.

  • Annons 4