nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Trots säkerhetsoron: Huawei vinner 5g-avtal

Under torsdagen blev det klart att isländska operatören Nova väljer Huawei.
Den kinesiska teknikjätten kommer inleda 5g-tester omedelbart.

  • Artikel annons 1

Den senaste tiden har varit tuff för Huawei. Diskussioner om huruvida företaget är säkert att arbeta med och välja som leverantör för 5g-teknik har först världen över – och i vissa länder har man portars.
Men inte på Island. Vid ett pressmöte i Reykjavik presenterade Nova att man ingått partnerskap med Huawei.
– Att gå över till 5g är ett stort steg i utbyggnaden av Novas mobilnätverk och gör det möjligt för oss att möta kundernas ständigt ökande behov av mobil datatrafik. Vi vet att de förväntar sig att vi erbjuder 5g:s hastigheter samtidigt som bolag i andra länder, säger Margrét Truvasdóttir, vd för Nova.

Nova har länge varit teknikledande på den lilla ön och var först med både 3g och 4g. Och när det kommer till den nya generationens mobilteknik vill man fortsätta på inslaget spår. Huawei kommer att leverera utrustningen som behövs för de inledande testerna – och under 2020 räknar Nova med att ha 5g implementerat på Island.
– Vi ser fram emot testet av 5g tillsammans med Nova och kommer att arbeta hårt för att den ska bli en framgång. Det är viktigt att våra systems stabilitet och säkerhet testas fullt ut i samverkan med våra kunder på ännu en marknad för att säkerställa att de är robusta, säger Kenneth Fredriksen, vd för Huawei i Sverige och Island.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Så blir Net1 under Teracom

I mars införlivades Net1 i Teracom och Maria Sandgren tog över som vd.
Nu avslöjar hon vilken väg företaget sak gå framöver.
– Vi har börjat titta på hur vi framöver kan bygga ut vårt mobilnät, säger hon.

De här samarbetsverktygen använder vi

Under torsdagen gick Telekom idag-konferensen Connect19 av stapeln. Fokus var den digitala arbetsplatsen och collaboration. Men hur ser det ut i verkligheten?
Vi ställde frågan om vilket samarbetsverktyg som användes till konferensdeltagarna.