nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Jabra Steel.

Tufft och trådlöst från Jabra

Med nya Steel tar Jabra sikte på hantverkare och andra som arbetar i krävande miljöer.

  • Artikel annons 1

Jabra Steel är ett bluetooth-headset som särskilt riktar in sig på tuffa och krävande arbetsmiljöer. Det är tänkt att fungera i kraftiga vindar med ett särskilt vindskydd, ska klara fall från höga höjder och ska klara vatten, damm, vibrationer (headsetet har IP54-klassning). För att ytterligare göra headsetet mer användbart för den som använder det kommer det med HD-voice och brusreducering.

– Det här headsetet är framtaget för dem som inte sitter bakom ett skrivbord men som måste ta sina viktiga samtal för att inte missa ett jobb, säger Darcy Clarkson, ansvarig för mobilt på Jabra.

Headsetets knappar ska också gå att använda med våta händer och handskar. Jabra Steel lanseras i november.

Etiketter:,

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.