nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Uclarity förstärker med uc-arkitekt

Konsultbolaget Uclarity fortsätter rekrytera spetskompetens. Senaste nytillskottet heter Martin Malm, en erfaren arkitekt inom området för integrerade kommunikationslösningar.

  • Artikel annons 1

På Uclarity kommer Martin Malm huvudsakligen att arbeta med arkitektur och tekniskt införande av integrerade kommunikationslösningar. I fokus ligger e-post, chatt, konferenslösningar och telefoni med tillhörande stödsystem från ledande leverantörer som Microsoft, Cisco, Aastra och Polycom. Utöver detta kommer han också att hjälpa större organisationer med teknisk arkitektur och konsekvensanalyser vid införande av molntjänster inom kommunikationsområdet.

– Det finns just nu en stor efterfrågan på integrerade kommunikationslösningar från både offentlig- och privat sektor. Dessa typer av lösningar blir oftast tekniskt komplexa när it- och telekomsystem ska integreras och det är detta område som är min specialitet, kommenterar Martin Malm.

Användarfokus

Enligt hans tycke glömmer företag i sina projekt ofta bort användarna och vilken effekt det är man egentligen vill uppnå i verksamheten. Och det var just chansen att ändra på det som lockade honom till Uclarity.

– Deras affärsidé att kombinera teknisk expertis inom it och telekom med kunskap kring effektivt införande av moderna kommunikationslösningar i större verksamheter är precis vad som behövs; därför tycker jag att det ska bli oerhört spännande att börja jobba på Uclarity, säger Martin Malm.

I bagaget bär han lång erfarenhet som arkitekt för kommunikationslösningar. Närmast kommer han från Logica, där han under tre år jobbat som uc-konsult inom kommunikationsprojekt för stora kunder. Både inom privat och offentlig sektor. Dessförinnan jobbade han som specialist inom kommunikationssystem på Telindus Sverige och Infrasystems Solutions.

– Vi är mycket glada att Martin har valt att börja på Uclarity. Det finns ett underskott av kompetenta it- och telekomarkitekter och Martin kommer att förstärka vårt team av teknik- och verksamhetsspecialister för uc-området, säger Niklas Olsson, vd för Uclarity.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Här är Plantronics nya namn

AMSTERDAM. Plantronics köpte Polycom under förra året. Nu har man bestämt sig för att byta namn.
– Namnet kommer från grekiska ordet för många, säger Paul Clark.

Conscia Netsafe vinner Cisco-pris

”Customer Experience Partner of the Year 2018. På Ciscos stora partnergala ärades Conscia Netsafe med titeln.
– De har varit först och kommit längst, säger Johan Stenstrand, partnerchef på Cisco.

”Vi har fått in en bra täckning av vår planet”

För två månader sedan släppte Tre sitt företagsabonnemang 3Världen Företag.
Och enligt Sofia Krook, ansvarig för B2B, har lanseringen varit enormt lyckad.
– Vi är jättenöjda och vi ser att det är otroligt attraktivt på marknaden, säger hon.

Iioote expanderar till Stockholm

”Marknadsmoment” och stort säljpotential inom IoT. Det är vad som fått systemintegratören Iioote att inta huvudstaden.
Ni ska man bygga upp ett ICT-kluster tillsammans med Qualit Solutions i Kista.