nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Därför ska du undvika 32 gb-hårddisk 2017

Filer och appar blir allt större. Därför bör man skippa i 32 gb-telefoner med Nougat installerat och i stället investera i intern lagring på minst 64 gigabyte.

  • Artikel annons 1

I dagsläget tar mjukvara och relaterade filer i exempelvis en Samsung Galaxy S7 Edge upp runt sju gigabyte i hårddiskutrymme. Då klarar man sig rätt okej med 32 gb i lagringsutrymme. Men enligt sajten Androidcentral är det dags att tänka annorlunda när man köper en ny telefon, eftersom operativsystemet Nougat spås ta upp det dubbla utrymmet, och då kommer man inte långt med 32 gb. Dessutom blir filer och appar blir allt större, och det är inte alltid cacheinformation från vissa appar går att spara över till sd-kortet, vilket gör att telefonens hårddisk snart blir full.

Och eftersom framtidens filer och appar lär bara bli större och större blir Androidcentrals råd att satsa på minst 64 gb i lagring från och med i år.

Däremot menar man att användare av Galaxy S7 inte ska vara rädda för att uppgradera till Nougat, eftersom operativsystemet då inte kommer att ta upp lika stor plats som på en telefon som säljs med Nougat installerat. Detta eftersom ett flertal partitioner har dubblerats i nya Nougattelefoner för att underlätta framtida uppgraderingar.

  • Annons 3

Fler nyheter

Tele2 och Deutsche Telekom i nytt avtal

Nu ska Tele2:s kunder få bättre kvalitet när de är utomlands.
Den svenska operatören har ingått avtal med Deutsche Telekom Global Carrier, vilket ska ge bättre redundans, tillgänglighet och kvalitet vid roaming.

  • Annons 4

Netnordic köper upp Tedako

Systemintegratören Netnordic har tidigare köpt Radpoint och Efftel. Nu läggs ytterligare ett tillväxtstrategiskt förvärv till listan: Tedako.
– Netnordic växer och behöver mer kapacitet, säger koncernchefen Jarl Øverby.