nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Uppkopplade bil-företaget Springworks uppköpt

Stockholms-baserade Springworks har kunder som Telia och Autosense. Nu har det uppkopplade bil-företaget en ny ägare.

  • Artikel annons 1

Det har snackats om affären ett tag och brittiska The Times skrev om den för en månad sedan. Svenska Springworks som har skapat en mjukvaruplattform för uppkopplade bilar blir nu uppköpta.

Köpare är Tantalum som har en liknande produkt. Tantalum är en allians mellan Samsung och operatören AT&T och både Springworks (2012) och Tantalum (2014) är relativt nystartade.

– Att kombinera Tantalums starka betalningslösningar till våra leverantörers ekosystem är ett utmärkt exempel där vi blir unika och attraktiva för tjänsteleverantörer och städer på vägen till Mobilitets-och-Service-lösningar, säger Erik Ramberg, vd och medgrundare av Springworks i ett uttalande.

Etiketter:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.